©Reuters
©Reuters

Ne pomažu asovi i razorni udarci, Kecmanović posle drame slomio 25. tenisera na planeti!

Vreme čitanja: 2min | čet. 18.01.24. | 09:21

Srpski teniser eliminisao Jan Lenarda Štrufa

Miomir Kecmanović blista na svom omiljenom gred slemu! Srpski teniser je posle velike borbe u pet setova i dramatične završnice savladao 25. tenisera na planeti Jan Lenarda Štrufa - 6:4, 1:6, 7:6(5), 1:6, 7:6 (11:9).

Borba je trajala nešto manje od tri i po sata, Kecmanović je pri rezultatu 6:5 u petom setu propustio tri meč lopte, a onda je Nemac u taj-brejku pri vođstvu 9:7 prokockao dve, da bi srpski teniser osvojio četiri vezana poena i obezbedio plasman u treće kolo Australijan opena.

Izabrane vesti

Kecmanović će u borbi za osminu finala igrati protiv Amerikanca Tomija Pola i pokušati da izjednači svoj najbolji učinak u Melburnu, s obzirom da je prošle godine stigao do četvre runde, gde je eliminisan od Gaela Monfisa.

Lenardu u taj-brejku nije pomogao ni snažan servis, koji je demonstrirao tokom najvećeg toka meča. Čovek razornog udarca je okršaj završio sa 23 asa, dok je Kecmanović imao 10, ali je zakazao onda kada je bilo najpotrebnije. Drugu meč loptu je imao na svoj servis, ali ni nije usopeo da je iskoristi, posle čega je usledio preokret.

Kecmanović je tokom meča dva puta imao set prednosti, bio je bolji i u brejku trećeg seta, kada je slavio sa 7:5, ali drugi i četvrti set gubio prilično lako, uz jedan osvojen gem. Ipak, u petom je uspeo da se podigne, mada je i u njemu imao padove. Napravio je brejk već u četvrtom gemu, kada je poveo sa 3:1, ali je Štruf ekspresno uzvratio i na kraju uspeo da izbori taj-brejk, gde je preovladao karakter zvanično 60. tenisera na planeti.

Ovo je bio treći međusobni okršaj dvojice tenisera i prva pobeda Miomira Kecmanovića.


tagovi

Miomir KecmanovićAustralijan open 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara