Novak Đoković (©AFP)
Novak Đoković (©AFP)

Nik Kirjos krivi loptice, Novak kaže: Bio sam povređen i pre dva poslednja trijumfa u Melburnu

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.01.24. | 14:25

“Biću spreman za Australijan Open", uverava prvi reket sveta

Aleks De Minor je šokirao teniski svet i Novaku Đokoviću naneo prvi poraz u Australiji posle 43 uzastopne pobede i trijumfalnog niza koji se protezao do 2018. godine. Malo zbog toga što je zaista bio odličan, a malo i zbog toga što je Đoković imao probleme sa zglobom.

Uveren je Srbin da mu ta povreda neće smetati na Australijan Openu.

Izabrane vesti

Osećam nelagodu već dva dana. Tokom jučerašnjeg i današnjem meča posebno, stanje se pogoršalo, ali ne želim da previše pričam o tome i da Aleksu oduzmem bilo šta od pobede”, rekao je Đoković posle meča i dodao da je optimista da će biti sasvim spreman za prvi grend slem sezone.

Biću dobro do tada. Uostalom, bio sam povređen i pre no što sam dva poslednja puta igrao Australijan Open i oba puta sam ga osvojio”.

Zaista, 2021. je imao proble sa stomačnim mišićma, 2023. sa zadnjom ložom. Sada je zglob došao na red. Australijski teniser Nik Kirjos smatra da to nije slučajno.

Promena loptica svake nedelje je napravila štetu Novakom zglobu. ATP tur zaista mora da uradi nešto po ovom pitanju. Igrači pate sve vreme. A, ljudi koji misle da loptice nisu dovoljan faktor da bi izazvale povredu sportiste nemaju pojma o čemu govore. Opterećenje koje tokom sezone trpe laktovi i zglobovi tenisera je ogromno”, napisao je Kirjos na Tviteru.

O tome je uostalom još u novembru govorio i sam Đoković.

Mnogo se govori o efektu koje razlićite loptice svake nedelje imaju na zglobove, ramena, laktove… Neko mi je rekao da se broj povreda ove godine drastično povećao u odnosu na prethodne. Apsolutno sam saglasan da o tome treba da se priča. U stvari, lično sam o tome u Parizu razgovarao sa Andreom Gaundezijem, predsednikom ATP tura, i izvršnim direktorom Masimom Kalvelijem. Rekao sam im šta mislim. Naravno, oni razmišljaju o različitim opcijama i načinama kako da to reše i tako spreče buduće povrede”.



tagovi

Novak ĐokovićNik Kirjos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara