Novak Đoković (©AFP)
Novak Đoković (©AFP)

Njujork mami Đokovića: Bez karantina, povećan broj članova tima...

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.07.20. | 21:21

Ranije restriktivne mere za učesnike Sinsinati mastersa i US Opena, danas su u priličnoj meri ublažene

Sve se radi ne bi li se teniska sezona nastavila, a posebno ne bi li se održao US Open. Pre neki dan je upravo zato otkazan turnir u Vašingtonu, da bi se svi koncentrisali što više na Njujork, to jest masters u Sinsinatiju i potonji treći grend slem sezone koji će se održati na Flašing medouzu.

Pa opet, niko ne može da garantuje da će ti turniri zaista biti održani, s obzirom na probleme putovanja i karantina zbog pandemija korona virusa. Konačna odluka se očekuje 28. ili 29. jula, a dosta toga zavisi od skorašnje odluke Evropske unije koja i dalje ne dozvoljava interkontinentalna putovanja.

Izabrane vesti

Zamimljiv je razvoj danšanjih događaja oko samog dolaska učesnika u Njujork pošto je prvo najavljen jedan protokol, čime bi se imitirao "mehur" koji trenutno možemo videti u NBA kampu u Orlandu, da bi sada stigle pomalo oprečne informacije. I to iz Departmana za državnu sigurnost gde stoji da neće biti obavezan dvonedeljni karantin učesnicima, kao ni boravak u u napred određenom hotelu pošto će moći da se iznajmljuju kuće.

Jasno je da se sve radi ne bi li se privukle najveće zvezde, a od Velike trojke može se lako dogoditi da se tamo ne nađe niti jedan. Rodžer Federer se opopravlja od operacije kolena, Rafael Nadal ni ne razmišlja da igra na tvrdim podlogama u poteri za 13. titulom na Rolan Garosu, dok se Novak Đoković nećka.

Mada su ovo definitivnom dobre vesti, kao i par onih iz "prepodnevne tranše" kada je obelodanjeno da će svaki učesnik mastersa Sinsinati i US Opena moći da ima tri člana tima, što je daleko bolje od jednog koliko je do sada bilo dozvoljeno. 

Naravno, svi koji se pojave u Njujorku moraće odmah da prođu test na koronu, nakon čega im sledi dva dana izolacije dok ne stignu rezultati. Ako su negativni, mogu da treniraju pod posebnim uslovima na Flašing medouzu, pa opet nakon 48 sati rade testove. Po svemu sudeći provere će se obavljati često, ne bi li se izbeglo širenje opakog virusa.

Ako ovako bude, vrlo je moguće da ćemo na oba turnira gledati Novaka Đokovića u poteri za 18. grend slem titulom. Prošle godine srpski as je zbog povrede predao meč osmine finala Stenu Vavrinki na njujorškom grend slemu osvojivši samo 180 poena. Do sada je tri puta osvajao US opena - 2011, 2015. i 2018. Plani je da poslednji grend slem sezone počne 26. avgusta, a Sinsinati masters sedmicu ranije.


tagovi

US openSinsinati

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara