(©Reuters)
(©Reuters)

Nori probao „taktikom Ljulj“, ali Đoković nije naseo: Novak preko Britanca do četvrtfinala Rima

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.05.23. | 12:49

U mirnom meču skočila temperatura nakon nesportskog poteza 13. igrača sveta – 6:3, 6:4

Ko bi rekao da na teniskom terenu može da se vidi taktika „ala Serhio Ljulj“...

Miran, jednosmeran, možda čak i malo dosadan meč, u kojem je Novak Đoković sigurnim korakom grabio ka četvrtfinalu mastersa u Rimu odjednom je dobio na temperaturi nakon nesportskog poteza Kamerona Norija u četvrtom gemu drugog seta. Britanski teniser je smečovao na mreži pravo u nogu srpskog asa, koji je pritom već bio okrenuo leđa, digao ruke od poena i krenuo nazad ka servis polju. Pobesneo je Đoković, pogotovo što se Nori „pravio Englez“ posle svega i meč je odjednom dobio i ličnu dimenziju.

Izabrane vesti

Ali taktika „Ljulj“ nije upalila. Đoković nije naseo na provokaciju, posle gema-dva se smirio i tu unutrašnju vatru kanalisao u hirurški precizne udarce, koji su mu doneli pobedu i plasman u četvrtfinale turnira u Rimu na kojem brani titulu – 6:3, 6:4.

Iako je na terenu set i kusur sve izgledalo tako jednosmerno, rutinski za Novaka, meč je imao uvertiru, koja je izgleda izbacila Norija iz takta. Prvi teniser sveta je 15 minuta kasnio na izlazak na teren, što je nerviralo Britanca, koji je kuvao dok je trčao i zagrevao sa u hodnicima teniskog centra.

Čak ni kraj nije bio običan posle svega, Nori je uzeo medicinski tajm-aut kada mu je Đoković oduzeo servis i došao na red da servira za pobedu.

Na kraju, ipak, ništa nije omelo Novaka da projuri do novog trijumfa i dođe među osam najboljih, a na narednom koraku čekaće ga Holger Rune, koji je sa 2:1 u setovima eliminisao Alekseja Popirina.

Prvi set je, tako je ispalo, završen samo što je počeo. Đoković je odmah oduzeo servis Noriju, potvrdio taj brejk i bekstvom na 3:0 stekao prednost koja je bila nedostižna za Britanca. Nije uspeo momak rođen u Južnoj Africi nijednom da zapreti Novaku vraćanjem brejka, više je srpskog asa povremeno mučio servis, jer je napravio dve duple greške.

Mogao je Đoković i lakše i brže da dobije prvi set, imao je brejk loptu na 3:0, pa dve set lopte na 5:2, međutim, Nori je uspevao da se izvuče iz tog „zagrljaja“ i da produži meč do devet gemova. A, tu mu već nije bilo spasa.

Krenulo je po istoj matrici i u drugom, Novak je napravio brejk za 2:1, ali mu je odjednom nivo udaraca popustio kada je trebalo da ga potvrdi i praktično reši meč. U tom gemu je i Nori napravio nesportski potez, koji je na kraki izbacio Đokovića iz koloseka, a Britanca podigao na nivo na kojem nije bio tokom meča. Ali, sve je to bilo kratkog daha.

Bez obzira na sve, prvi teniser sveta je pružio ruku rivalu na mreži. Nije vredno trošenja živaca, „vozi“ Đoković ka novom trofeju, 94. u karijeri.



tagovi

Novak ĐokovićKameron Noriatp rim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara