Novak: Ja uvek verujem u sebe

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.01.19. | 16:12

Đoković odmoran i raspoložen posle današnje ekspresne pobede na Australijan openu pričao o Congi, narednom protivniku Šapovalovu, ali i kako je tu gde jeste. Na vrhu

Novak Đoković je izgleda očekivao mnogo duži meč sa Žoom Vilfredom Congom te je nakon "samo" dva sata i četiri minuta igre osećao potpuno svežim. Šta više, nije mu se sapavalo iako je susret završen nešto posle ponoći u Australiji.

"Skoro je jedan posle ponoći, a meni se ne spava...", raspoložen je bio Srbin nakon plasmana u treće kolo prvog grend slema sezone.

Izabrane vesti

Bio je to 23. susret sa Francuzom, a prvi je bio onaj iz 2008. u finalu upravo melburnškog grend slema. Ta "istorija" je davala posebnu težinu poslednjem meču četvrtog dana AO na Rod Lejver areni, ali Conga ipak nije bio na visini zadatka. Nole je jednostavno - mnogo bolji.

"Mogla je da se oseti tenzija na terenu. Obojica smo prolazili kroz mnoštvo emocija u pokušaju da što bolje otvorimo meč. Uvek je teško igrati sa Žoom, iako se poslednjih 12 meseci borio sa povredama. Naravno, i dalje je mnogo bolji igrač od trenutnog renkinga."

Igra koju je pokazao nije bila vrhunska, ali je bila više nego dovoljna da posao završi u tri koraka. A samo pre godinu dana na ovom istom mestu mučili su ga daleko slabijih teniseri od današnjeg protivnika da bi ga mladi Koreanac Hjeon Čung u osmini finala ponizio.

"Da budem iskren, ja uvek verujem u sebe. To je moja dominanta emocija. Prijatno sam iznenađen kako sam se brzo vratio na prvo mesto", iskren je bio Đoković koji je peritom najavio da planira još dugo, dugo da igra tenis, "Dolazim u Australiju, evo već 15 godina i nadam se da ću dolaziti još 15!"

Denis Šapovalov

O svom narednom protivniku, sa kojim će se susresti u borbi za osminu finala Australijan opena, supertalentovanog Kanađanina ruskog porekla rođenog u Jerusalimu, Denisa Šapovalova, Novak je imao samo lepe reči.

"On zaslužuje veliki respekt za odlučnost i upornost koju pokazuje u tako mladim godinama života. Veoma je mentalno zreo, što nije baš često.  A dokazao je da može da pobedi vrhunske igrače, tako da očekujem težak meč."

FOTO: Reuters


tagovi

Australijan openŽo Vilfred CongaDenis Šapovalov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara