Ben Šelton posle pobede nad Sinerom (Reuters)
Ben Šelton posle pobede nad Sinerom (Reuters)

Novak mu spustio slušalicu u Njujorku, on prekinuo vezu Sineru u Šangaju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.10.23. | 20:02

Ben Šelton stigao do prve top 5 pobede u karijeri, on, Korda, Marožan ili Hurkač igraće finale Šangaja

Egzodus nosilaca sa mastersu u Šangaju se nastavlja. Četiri meča osmine finala odigrana su tokom današnjeg dana i apsolutno najveće iznenađenje jeste eliminacija Kaspera Runda od 91. tenisera sveta Fabijana Marožana. Momak koji je nešto ranije eliminisao i Dušana Lajovića nastavio je da pruža sjajne predstave u Kini i nakon što je srušio 9. tenisera ATP liste sa 2:1 (6:7, 6:3, 4:6), obezbedio je sebi novi najbolji renking karijere. Kako stvari za sada stoje, uslediće skok na 65. mesto, a ukoliko u četvrtfinalu sruši Huberta Hurkača, eto Mađara među top 50 na planeti.

Marožan jeste napravio veliki podvig, ali i Ben Šelton se okitio pobedom karijere, prvom nad top 5 teniserom. Mladi Amerikanac kojem je Novak Đoković u septembru spustio slušalicu u polufinalu US Opena, prekinuo je vezu osvajaču Pekinga Janiku Sineru i posle ispadanja Danila Medvedeva, drugom favoritu za pehar - 1:2 (6:2, 3:6, 6:7).

Izabrane vesti

Baš protekle sedmice u Pekingu rušio je prvo Karlosa Alkarasa, pa Medvedeva, ali mu je 1.200 kilometara južnije ponestalo goriva. Četvrti teniser planete uprkos rutinskom prvom setu dobijenom za svega 33 minuta, u nastavku nije imao odgovor na servis bombe 193 centimetra visokog Amerikanca. Kada je namestio početni udarac, počelo je bombardovanje Italije. Ipalio je Šelton osam asova u drugom, još šest u trećem setu. Brejk u četvrtom gemu drugog perioda bio je ključni za izjednačenje, dok je treći set u kojem nije bilo brejkova, rešen u 13. gemu. Odmah na startu Šelton je napravio seriju od 4:0, nenadoknadivu za mladog Italijana.

Iako ga tek sutra očekuje osmina finala sa Grigorom Dimitrovim, Karlos Alkaras je objektivno viđeni finalista Šangaja. Ukoliko opravda očekivanja, tamo ćemu rival biti jedan od sledeće četvorice tenisera - Šelton ili Korda koji čine jedan četvrtfinalni par donjeg dela žreba, odnosno Marožan ili Hurkač koji se takođe sastaju u četvrtfinalu.

Poljak koji je 15. u ATP trci ove godine još vidi svoje šanse za nastup na završnom mastersu u Torinu. Pola čovek, pola taj-brejk je danas eliminisao Kineza Žižena Žanga u tri seta, a oba koja je dobio rešena su u 13. gemu. Interesantno, Hurakačeva statistika u 2023. godini kaže da je odigrao 55 mečeva (34 pobede i 20 poraza) i da je čak 52 puta igrao taj-brejkove. Tamo mu je skor 27-24.


tagovi

Ben ŠeltonJanik SinerATP ŠangajMasters Šangaj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara