Novak o potencijalnom rivalu u trećoj rundi: Uzeo mi je dva grend slema, voleo bih da se ponovo sretnemo...

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.07.23. | 03:01

„Mlad si ili star koliko se tako osećaš. Ja se osećam mladim"...

Prvi favorit Vimbldona i po mnogima najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković, govorio je nakon plasmana u treće kolo Vimbldona o potencijalnom rivalu Stenu Vavrinki i tom prilikom istakao kako bi voleo da mu baš Švajcarac bude protivnik u narednoj rundi.

"Uzeo mi je dva grend slema, pobedio me u dva finala! Volim Stena, sjajna je osoba i radi izvanredne stvari, radi ono što ne može svako. I dalje ispisuje istoriju tenisa, a imao je operacije kolena... On je trostruki grend slem šampion, to je svakako za veliko poštovanje nakon svega što je prošao. I dalje je tu. Poseduje jedan od najboljih bekhenda koje sam video, jak, kompletan, može da igra na svim podlogama. Voleo bih da se ponovo sastanemo, bio bi to okršaj dvojice veterana", kazao je Novak, pokazavši na neki način želju da se revanšira za pomenute poraze u finalima grend slema.

Izabrane vesti

Podsetimo, Vavrinka je Đokovića prvo pobedio u finalu Rolan Garosa 2015. godine, a onda i godinu dana kasnije u meču za trofej na US openu. Računajući poslednjih šest duela rezultat je 3:3 i malo koji teniser može da se pohvali takvim učinkom protiv Novaka. Ipak, kada su se prethodni put sastali Srbin je imao lagan posao. Bilo je 6:2, 6:2 u ranoj fazi prošlogodišnjeg rimskog mastersa.

Naravno, da bi došlo do novog meča potrebno je da Švajcarac savlada Argentinca Tomasa Ečeverija.

Đoković je govorio i o tome koliko mu je poslednjih godina teško da se nosi sa dosta mlađim rivalima, poručivši da sebe ne vidi kao 'starog'.

„Mlad si ili star koliko se tako osećaš. Ja se osećam mladim, deca me podsećaju na to, na nevinost, čistu energiju. I dalje radim ono što volim. Da, organizam mi drugačije reaguje na neke stvari, ali blagosloven sam da imam zdravo telo u ovoj fazi i posle 20 godina profesionalnog tenisa. Mogu da se takmičim na najvišem nivou. Zahvalan sam i roditeljima na takvim genima. Naravno, dobro znam koliko truda uložim svakog dana da bih došao u situaciju da bude zdrav i radim sve ovo što radim".

Bez obzita na sve što je postigao, Novak kaže da i dalje oseća potrebu da pobeđuje.

"Ne osećam manji pritisak. Svaki put kada izađem na teren, pogotovo kada je grend slem u pitanju, uvek očekujem i tražim više od sebe. To svi očekuju, ljudi kraj TV-a, publika koja uživo gleda meč... Moram to da poštujem, jer mi to daje dodatnu motivaciju. Želim još da stvaram velike rezultate, to čini ovu moju sportsku avanturu boljom", zaključio je Đoković.


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara