Novak Đoković (Star Sport)
Novak Đoković (Star Sport)

Novak Đoković posle US Opena predvodi Dejvis kup reprezentaciju Srbije

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.08.23. | 16:25

Viktor Troicki predao ITF-u najmoćniji spisak kojim Srbija raspolaže

Za manje od mesec dana teniska reprezentacija Srbije će u Valensiji voditi borbe u grupnoj fazi Svetske grupe Dejvis kupa. A kako stvari stoje, našu zemlju će u Španiji predvoditi Novak Đoković!

Uži spiskovi svih selektora Dejvis kup reprezentacija poslati su Međunarodnoj teniskoj organizaciji, a na listi Viktora Troickog nalazi se najbolji teniser svih vremena Novak Đoković (2), Laslo Đere (34), Miomir Kecmanović (41), Dušan Lajović (66) i Hamad Međedović (144) - dakle najbolje što srpski tenis može da ponudi.

Izabrane vesti

Činjenica da je reč o užim, ne zanči da se radi o konačnim spiskovima budući da postoji mogućnost izmene trojice igrača u odnosu na spiskove dostavljene pre takmičenja. Ali Srbija će, ako ostane u trenutnom, najavljenom sastavu, biti jedan od glavnih favorita.

Grupna faza finalnog turnira Svetske grupe Dejvis kupa 2023. zakazana je za sredinu septembra, preciznije, od 12. do 17 i igraće se u četiri grada domaćina (Bolonji, Mančesteru, Valensiji i Splitu). Srbija se nalazi u grupi C sa Španijom, Južnom Korejom i Češkom.

Španci takođe imaju paklen tim sa Karlosom Alkarasom, Alehandrom Davidovičem Fokinom, odnosno Robertom Bautistom Agutom i dubl specijalistom Marselom Granoljesom.

Prvi meč u Valensiji Srbija igra protiv Južne Koreje 12. septembra, tri dana kasnije ukrstiće koplja sa Španijom, a na kraju meč sa Češkom 16. septembra. Neće teniseri imati mnogo vremena za odmor budući da se US Open igra od 28. avgusta do 10. septembra, a Đokovića i Alkarasa očekujemo u samoj završnici poslednjeg grend slema sezone.

Finalni turnir u kome će učestvovati osam selekcija iz grupnih faza biće održan u Malagi od 21. do 26. novembra 2023.


tagovi

Novak ĐokovićDejvis kup tim SrbijeDejvis kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara