Đoković, Đere, Kecmanović (AFP)
Đoković, Đere, Kecmanović (AFP)

Novak Đoković startuje u Parizu protiv Argentinca, Kecmanović prokockao meč loptu i dozvolio preokret

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.10.23. | 14:20

Dušan Lajović kao srećni gubitnik do druge runde poslednjeg mastersa u sezoni

Imao je Miomir Kecmanović sve u svojim rukama u prvom kolu pariksog mastersa, vodio sa 1:0 u setovima protiv 31. tenisera sveta Tomasa Martina Ečeverija, u taj-brejku drugog došao do meč lopte, ali nije imao snage da zada Argentincu konačni udarac, da zakaže sudar sa Novakom Đokovićem u drugom kolu - 1:2 (6:4, 6:7, 4:6).

Igraće Kecmanović danas sa Novakom dubl protiv para Vavrinka - Siner kao svojevrsnu pripremu za završnicu Dejvis kupa, ali neće imati priliku da se četvrti put u karijeri sudari sa najboljim svih vremena. Vladar svetskog tenisa će zato svoj pariski put u singlu početi protiv Argentinca kojeg je pobedio u jedinom njihovom meču ove godine, na startu mastersa u Rimu.

Izabrane vesti

Rutinski je Kecmanović dobio prvi set u kojem je rivalu dozvolio svega jednu brejk šansu, u narednom je spasavao dve set lopte rivala u 12. gemu, izborio taj-brejk, a tamo nije bio koncentrisan kada je bilo najvažnije, kada ga je poen delio do pobede. Odigravao je kratke lopte praktično u servis polje rivala, mameći Ečeverija da napadne, provocirajući grešku koja se nije dogodila. Argentinac je izjendačio, a zatim na talasu psihološke prednosti dobio odlučujući set. Spasao je Miomir dve meč lopte u finalnom gemu, ali treća je bila kobna.

Srbija za sada ima polovičan učinak u Bersiju budući da je pre Kecmanovićeve eliminacije plasman u 2. kolo obezbedio Dušan Lajović. On se posle poraza u kvalifikacijama od Markusa Girona dobio šansu u glavnom žrebu kao srećni gubitnik i u potpunosti ju je iskoristio srušivši Francuza Bonzija - 2:0 (7:5, 6:3).

Do kraja dana, osim pomenutog dubla Đoković - Kecmanović, čast Srbije brani i Laslo Đere koji neće imati nimalo lak zadatak protiv trenutno 15, a svojevremeno osmog tenisera sveta Karena Hačanova.


tagovi

Miomir KecmanovićATP ParizNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara