Novak Đoković ©Reuters
Novak Đoković ©Reuters

Novak pokazao snagu i zakazao finale pre finala, Šapovalovu ni tračak nade za polufinale

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.01.23. | 13:17

Srpski as za nešto manje od dva sata do okršaja sa Medvedevim - 6:3, 6:4

Kao što se i očekivalo, Novak Đoković je najveću snagu na ATP turniru u Adelejdu počeo da demonstrira onda kada je stigla sama završnica i znatno zahtevniji protivnici. Srpski as je na siguran način izborio plasman u polufinale pošto je u dva seta, za nešto manje od dva sata borbe, nadigrao Denisa Šapovalova - 6:3, 6:4.

Đoković Kanađaninu nije ostavio ni tračak nade, imao je apsolutnu kontrolu meča, čime je napravio idealnu uvertiru za najteži meč na turniru, u kom će odmeriti snage sa sedmim reketom sveta Danilom Medvedevim. Jasno je da će pobednik tog okršaja biti glavni favorit za osvajanje trofeja.

Izabrane vesti

Jedini trenutak u kom je Šapovalov imao mogućnost da preokrene tok meča u svoju korist dogodio se sredinom drugog seta. Tada je 18. teniser na planeti osvojio prvi brejk na meču i izjednačio na 3:3, potom poveo i sa 4:3, ali je to bilo sve. Novak je izjednačio, potom oduzeo servis protivniku, a onda se izborio da servira za polufinale. Iskoristio je prvu meč loptu i došao do trijumfa.

Novak ipak nije lagano stigao do pobede, u prvom setu je dva puta bio prinuđen da spasava brejk protivnika, ali je oba puta uspeo, a onda je iskoristio svoju prvu mogućnost da to učini sa druge strane i to pri rezultatu 4:3. Poveo je sa dva gema prednosti i potom bez izgubljenog poena došao do prvog seta.

Šapovalov je svoj servis ponovo izgubio već u trećem gemu drugog seta, ali je uspeo da se vrati u šestom. Novaka je to dodatno motivisalo, krenuo je žestoko da uzvraća, imao dve brejk lopte već u sedmom gemu, ali nije uspeo da ih iskoristi. Drugi pokušaj u devetom gemu je bio uspešnjiji, Đoković imao čak četiri brejk lopte i onu poslednju iskoristio da dođe do ključne prednosti. Srpski as je gubio sa 0:30, ali je usledila serija od četiri vezana poena i planirani plasman u polufinale.

Novak je nastavio fantastičnu seriju pobeda u okršaju sa Kanađima koje je savladao 31. put u isto toliko pokušaja. Đoković ima pozitivan niz i u okršajima sa Medvedevim, koga je savladao na tri uzastopna meča. Polufinale ove dvojice tenisera zakazano je za subotu od 11 časova po našem vremenu.


tagovi

Novak ĐokovićDenis Šapovalov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara