Nik Kirjos (©Reuters)
Nik Kirjos (©Reuters)

Novaku se čisti put do novog pehara: Kirjos odustao od Vimbldona

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.07.23. | 23:37

Australijanac ne igra na londonskoj travi zbog nove povrede

Srpski as Novak Đoković u prošlosti je imao teške duela protiv Nika Kirjosa. Dobio je naš as Ozija prošle godine u finalu Vimbldona, a ovog meseca sigurno nećemo da gledamo duel ove dvojice tenisera.

Pred sam start trećeg grend slema sezone, australijski teniser je odustao od borbe zbog povrede. Njegov eventualni meč sa Đokovićem bio je moguć u četvrtfinalu. Nestašni dečko svetskog tenisa odigrao je samo jedan duel od septembra prošle godine.

Izabrane vesti

Pre toga je imao najboljih šest meseci karijere, igrao prvo finale grend slema, ali se dugo muči sa povredama, pa je morao da odustane od pohoda na londonsku travu.

Zaista sam tužan što moram da kažem da moram da se povučem sa Vimbldona ove godine. Dao sam sve od sebe da budem spreman posle operacije i da ponovo mogu da zakoračim na terene Vimbldona“, napisao je Kirjos na Instagramu i dodao:

"Tokom mog povratka, osetio sam bol u zglobu tokom nedelje u Majorki. Iz predostrožnosti sam ga skenirao i vratio se sa pokidanim ligamentom u zglobu. Pokušao sam sve da bih mogao da igram i razočaran sam što mogu da kažem da jednostavno nisam imao dovoljno vremena da to uspem pre Vimbldona“.

KVOTA U MOZZARTU NA POBEDU NOVAKA ĐOKOVIĆA NA VIMBLDONU JE 1,80.

Australijanac je u januaru bio podvrgnut artroskopskoj operaciji levog kolena. Vratio se na teren prošlog meseca u Štutgartu, gde je izgubio od Vu Jibinga u prvom kolu.

Vratiću se još jači“, zaključio je Kirjos.

Podizao je Novak Đoković pehare na poslednja četiri Vimbldona i nadamo se da će se serija nastaviti i na predstojećem londonskom grend slemu. A borbu za osmu titulu na najstarijem teniskom turniru srpski teniser počeće u ponedeljak od 14.30. Naravno, na Centralnom terenu, a tamo će mu rival biti Argentinac Padro Kaćin.

14.30: (1,01) Đoković - Kaćin (10,9)

Biće to prvi okršaj dana na Centralnom terenu, ujedno i sudar dvojice tenisera koji nikada ranije nisu odmeravali snage.

U Đokovićevoj poloviini žreba našli su se Kasper Rud, trenutno četvrti reket sveta, Andrej Rubljov i Janik Siner, dok će se sa druge strane kostura, uz Karlosa Alkarasa, za mesto u finalu boriti Danil Medvedev, Stefanos Cicipas i Holgar Rune.


tagovi

Nik KirjosATPVimbldon 2023Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara