©Reuters
©Reuters

Đoković protiv Argentinca kreće po novu titulu na Vimbldonu: Alkaras tek u potencijalnom finalu, a do tada Rud, Rubljov, Siner...

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.06.23. | 11:45

Kahin prva prepreka na putu ka 24. grend slemu

Na ovogodišnjem Rolan Garosu Novak Đoković je ispisao novu stranicu istorije i stigao do rekordnog broja grend slemova. Uspeh u Parizu potvrdio je činjenicu da Srbinu u belom sportu nema ravnog, a novi podvig u bogatoj karijeri će pokušati da ostvari na predstojećem Vimbldonu.

Đoković će u pohod na 24. grend slem krenuti protiv Pedra Kahina, određeno je današnjim žrebom. Argentinac koji zauzima 67. poziciju na ATP listi predstavljaće prvu prepreku za Novaka koji će ukoliko trijumfuje na premijeri u drugom kolu izaći ne megdan boljem iz meča Džordan Tompson - Brendan Nakašima.

Izabrane vesti

Kahin u aktuelnoj sezoni ima učinak od devet pobeda i 16 poraza, a najbolji plasman u karijeri bio mu je 54. mesto na kojem se našao krajem prethodne godine. Srbin i 28-godišnji teniser do sada nisu imali priliku da odmere snage, a Argentincu će ovaj susret biti vatreno krštenje i na glavnom žrebu Vimbldona u kojem je tri puta neuspešno učestvovao u kvalifikacijama.

Sa druge strane, Novaku je ovo 18 put da učestvuje na prestižnom turniru u Londonu koji je osvajao sedam puta do sada.

U Đokovićevoj poloviini žreba našli su se Kasper Rud, trenutno četvrti reket sveta, Andrej Rubljov i Janik Siner, dok će se sa druge strane kostura, uz Karlosa Alkarasa, za mesto u finalu boriti Danil Medvedev, Stefanos Cicipas i Holgar Rune.

Kada su u pitanju preostali srpski teniseri Filip Krajinović će takmičenje otvoriti protiv Feliksa Ože Alijasima, Miomir Kecmanović će na premijeri odmeriti snage sa Dijegom Švarcmanom, protivnik Hamada Međedovića, koji se za mesto izborio kroz kvalifikacije, biće Kristofer O'Konel, Dušan Lajović će na prvom koraku igrati protiv Čoinskog koji je dobio vajldkard, a Laslo Đere će igrati sa Maksimom Kresijem.


tagovi

Novak ĐokovićVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara