(©Reuters)
(©Reuters)

Đoković: Beograd mi dao dodatni podstrek, zadovoljan sam igrom

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.06.21. | 23:53

Srbin siguran na prvom koraku u Parizu

Pobedom nad Tenisom Sandgrenom u tri seta (6:2, 6:4, 6:2) Novak Đoković je otvorio Rolan Garos i zakazao duel sa Pablom Kuevasom koji će biti odigran u četvrtak. Srpski teniser je Amerikanca savladao za dva sata, a susret je odigran u večernjem terminu, pod reflektorima i bez publike.

Izabrane vesti

"Čast mi je što sam bio akter prvog duela u večernjem terminu na Rolan Garosu. Drugačije je igrati pod reflektorima, a bilo bi bolje da je bilo publike. Neobično je igrati pred praznim stadionom i nadam se da će biti drugačije već u narednom susretu", rekao je prvi reket sveta nakon pobede.

Iako je Đoković prilično ubedljivo stigao do pobede, rival je na momente stavio na muke srpskog tenisera, a poseban otpor pružio je tokom drugog seta koji je trajao 51 minut i tokom kojeg je Sandgren propustio da naplati šest brejk lopti.

"Posle mog odličnog prvog seta Tenis je zaigrao bolje, podigao je nivo igre. Na početku drugog seta napravio sam brejk, ali je bilo nezgodno, protivnik je mogao odmah da uzvrati. Uspeo sam da pogodim prve servise kada su mi bili najpotrebniji i izvukao sam se iz nevolje. Zadovoljan sam generalno kako sam odigrao meč".

Najbolji teniser sveta u Parizu je nastavio seriju pobeda na šljaci koju je počeo u Beogradu, a ovom prilikom osvrnuo se i na turnir u srpskoj prestonici na kojem je osvojio trofej.

"Odlučio sam da promenim raspored ove godine. Otkad smo počeli sezonu prošlog avgusta stalno smo bili u mehuru, izolovani... Nismo mogli da se krećemo mnogo, ali prošle nedelje prvi put na ATP turu smo mogli slobodno da funkcionišemo. Uz sve mere predostrožnosti, bilo je sjajno, dobio sam dodatni podstrek uz publiku. Nisam izgubio mnogo energije u Beogradu, naprotiv, čak sam još motivisaniji", rekao je Srbin.

Đokovića već u četvrtak očekuje novi izazov, a rival na drugom koraku biće mu Pablo Kuevas sa kojim će odmeriti snage prvi put u karijeri.


tagovi

Rolan GarosTenis Sandgren

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara