""
""

Ðoković: Za Srbiju mogu i sva tri dana, ako bude trebalo!

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.11.13. | 18:57

''Kraj je sezone i odigrao sam veliki broj mečeva, međutim, kad igram za Srbiju sama ta činjenica je neisrpni izvor snage'', kaže naš najbolji teniser

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je posle pobede nad Radekom Štepanekom da je bilo izuzetno važno da nacionalni tim stekne prednost u finalnom meču Dejvis kupa.
“Hvala svima koji su večeras došli u Beogradsku arenu. Bilo je izuzetno je važno da povedemo, s obzirom na splet okolnosti u našem timu. Igramo bez Tipsarevića i Troickog, sada je u fokusu Dušan Lajović. Nadam se da ćete ostati i bodriti ga”, izjavio je Đoković posle meča.

Izabrane vesti

On je dodao da su mnogi potcenjivali Štepaneka, ali da je on još jednom pokazao da je veoma kvalitetan teniser.
“On je izuzetan igrač, čestitam mu na onome što je prikazao. Zadovoljan sam kako sam odigrao današnji meč. Bilo je malo nervoze u prvom setu, međutim, u nastavku sam uhvatio ritam i odigrao sa dosta samopouzdanja, radujem se pobedi”, rekao je Đoković.

Zatim je napomenuo da je spreman, ukoliko je to potrebno, da igra sva tri dana za nacionalnu reprezentaciju u finalu Dejvis kupa protiv Češke.
"To mi ne bi bilo prvi put da igram sva tri dana. I ako ne budem imao energiju, moraću da je pronađem. Svi smo ovde sa jednim ciljem - da pobedimo i dođemo do drugog trofeja Dejvis kupa", izjavio je Đoković i napomenuo da će njegovo eventualno igranje u dublu zavisiti od ishoda drugog singl meča, između Dušana Lajovića i Tomaša Berdiha.

Prvi reket Srbije naglasio je da mu je publika, kao i uvek, dala "vetar u leđa" u pobedi protiv Radeka Štepaneka (7:5, 6:1, 6:4).
"Kad vidite punu Arenu i 18.000 ljudi koji vas zdušno bodre, to može da bude samo ogromna inspiracija da izvučete maksimum iz sebe", istakao je Đoković i  dodao da je zadovoljan igrom protiv Štepaneka, jer je u odlučujućim trenucima znao da prelomi meč. "Dozvolio sam mu samo u jednom trenutku, u prvom setu, da se vrati. Znao sam da se radi o velikom borcu i nikako ga nisam potcenio, iako su ga mnogi otpisali''.

Đoković je dodao će u nastavku finalnog meča Dejvis kupa protiv Češke reprezentaciju, kao i njega, voditi glavni pokretač - timski duh, kojim je Srbija osvojila i prvi trofej 2010. godine.
"Jeste da sam iscrpljen, kraj je sezone i odigrao sam veliki broj mečeva. Međutim, kad igram za Srbiju sama ta činjenica je neisrpni izvor snage", poručio je Đoković.

(FOTO: Action images)


tagovi

atpDejvis kupNovak ĐokovićRadek ŠtepanekSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara