Kirjos (©Reuters)
Kirjos (©Reuters)

Đoković pisao Kirjosu: Nadam se da se vidimo u nedelju

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.07.22. | 14:36

Australijanac ne krije da ga trese nervoza pred finale Vimbldona

Prvi put u karijeri Nik Kirjos će igrati u finalu grend slema. Povlačenje Rafaela Nadala iz njihovog polufinalnog okršaja automatski je poslalo ćudljivog Australijanca u borbu za trofej.

Protiv koga će se boriti za pehar, Kirjos će saznati danas nakon što rekete ukrste Novak Đoković i Kameron Nori, ali Australijanac je otkrio kakvu je poruku dobio od srpskog tenisera na instagramu.

Izabrane vesti

Novak i ja smo se dopisivali na instagramu, što jeste malo šašavo. Štaviše, rekao mi je još tokom nedelje: „Nadam se da se vidimo u nedelju“, otkrio je Kirjos.

Nekada nije vladala ljubav između Australijanca i Srbina, štaviše, Kirjos je bio oštar, čak bez ijednog razloga bezobrazan prema Đokoviću, ali sve se promenilo kada je Novak upao u probleme u Australiji početkom godine, a jedini ko je beskompromisno digao glas u njegovu odbranu bio je – Nik.

„Novak i ja smo sad u nekoj vrsti romanse. Nekada nije bilo ljubavi među nama, ali to je bilo dobro za sport. Mislim da sam bio jedini igrač koji je stao na njegovu stranu kada se sve dešavalo oko Auastralijan opena. Tada smo razmenjivali poruke i bilo je čudno“.

Tvrdi Kirjos da mu je krivo što neće igrati protiv Nadala u polufinalu.

„Nisam želeo na ovakav način da dođem do finala. Igrao sam dva puta protiv Nadala na Vimbldonu, želeo sam da vidim kako bi izgledao treći čin. Za njegovo povlačenje sam saznao na večeri i bio sam jako razočaran, jer sam se potpuno posvetio pripremi za taj meč“.

Svestan je i Nik da Nadalovo povlačenje ima i dobru stranu za njega.

„Imaću više vremena za odmor, neće biti loše to što ću se osećati svežijim. Jedino što sam šokantno loše spavao sinoć, već sada sam užasno nervozan i osećam teskobu“.

Ali, oseća Kirjos i ponos.

„Nikada nisam pomišljao da ću igrati finale Vimbldona. Ovo je vrhunac tenisa. Osećam se super ponosno i spreman sam za borbu“.

Imao je Australijanac i poruku za medije.

Molim vas, ako osvojim grend slem titulu, nemojte me pritiskati da osvojim još jedan“, rekao je Nik Kirjos


tagovi

Novak ĐokovićNik KirjosVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara