Denis Šapovalov (@Reuters)
Denis Šapovalov (@Reuters)

Đoković protiv Šapovalova za sedmo vimbldonsko finale

Vreme čitanja: 1min | sre. 07.07.21. | 17:51

Kanađanin tukao Rusa Hačanova sa 3:2

Novak Đoković će se za svoje sedmo finale Vimbldona i priliku da po treći put uzastopno osvoji nezvanično prvenstvo sveta boriti protiv Denisa Šapovalova. Kanađanin pripada grupi tenisera mlađe generacije, tek su mu 22 godine i do najvećeg uspeha u karijeri (prvo polufinale nekog grend slem turnira) došao je pobedom nad Karenom Hačanovim iz Rusije - 3:2, po setovima 6:4, 3:6, 5:7, 6:1, 6:4.

Šapovalov slavi veliki trijumf posle skoro tri i po sata borbe. On je nadvisio dvometraša Hačanova njegovim oružjem - servisom (17:3 u asovima), a zabeležio je i mnogo više vinera (59:31).

Izabrane vesti

Nakon što je Rus dobio treći set sa 7:5 izgledalo je da je Šapovalov pre svega psihološki zmožden, međutim uslediće veliki preokret. Na 2:2 je izjednačio dobivši četvrti deo igre sa 6:1, da bi u odlučujućem, petom setu, ključni brejk napravio u devetom gemu i to posle 30:0 u korist Hačanova.

Novak Đoković se do sada šest puta sastajao sa Denisom Šapovalovim i u svih šest mečeva ga dobio. Četiri puta maksimalnim rezultatom. Na grend slem tunirima igrali su samo jednom, bilo je to u Australiji 2019. godine i tada je bilo 3:1 za srpskog asa.

Vimbldonska polufinala na programu su u petak.


tagovi

Denis ŠapovalovNovak ĐokovićVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara