Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Đoković se motivisao govorom ispred ogledala u toaletu: Ponekad mi je neophodna kratka pauza

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.07.22. | 18:45

Srpski as otkrio šta je bilo presudno da se probudi i nadoknadi 0:2 protiv Janika Sinera

Pred podvigom karijere bio je Janik Siner u četvrtfinalnom okršaju Vmbldona protiv Novaka Đokovića. Vodio je mladi Italijan 2:0 u setovima, ali je onda srpski as zatražio pauzu za toalet i po povratku na teren počistio rivala s istog. Posle 7:5 i 6:2 za Sinera, naredna tri seta Đoković je furiozno dobio - 6:3, 6.2, 6:2.

Trostruki uzastopni osvajač Vimbldonda, a ukupno šestostruki, stigao je do 26. pobede zaredom na prestižnom turniru u Londonu i 11. polufinala. Naredni rival biće mu pobednik duela David Gofan - Kameron Nori.

Izabrane vesti

Posle meča sa Sinerom, Đoković je upitan šta se to dešavalo u prva dva seta i šta promenilo u naredna tri. Otkrio je da ga je ka preokretu i pobedi pogurao motivacioni govor koji je održao sam sebi.

"Mogu li da pričam samo o trećem, četvrtom i petom setu", našalio se Novak, pa nastavio: "Pre svega, čestitke Janiku za sjajnu borbu, sigurno će biti još mnogo prilika za njega na velikoj sceni. Izuzetno je spreman za svoje godine, ali nije imao sreće pri kraju. Bio je bolji igrač u prva dva seta, pa sam uzeo pauzu za toalet, osvežio se i malo motivisao sebe ispred ogledala. Ponekad se dešava da rival dominira i da mi je neophodna kratka pauza da se pregrupišem, skupim misli i vratim na teren sa svojom najboljom igrom", objasnio je srpski as.

Istakao je Đoković da mu je dosta pomoglo veće iskustvo u odnosu na rivala.

"Video sam malo sumnje u njegovoj igri i kretanju. Pomoglo mi je iskustvo ovako velikih turnira i mečeva da to primetim i iskoristim".

Upitan da li je samopouzdanje ključno za ovakve preokrete, Novak se složio, ali i imao šta da doda.

"I ja prolazim kroz momente sumnje kao i svi ostali. Borim se sa sobom i na terenu i van njega, bez obzira što igram tako dugo na vrhunskom nivou. Ta unutrašnja borba je najteža, ali kada to uspete da savladate, ostale okolnosti idu u vašu korist. Samopouzdanje, iskustvo, sreća, sve to zajedno donosi pobede i ja sam srećan zbog današnjeg prolaza".

Rekao je Srbin i da mu je uvek drago kada igra na Vimbldonu.

"Sreća, ljubav, ponos, sve to osećam na ovom terenu i obožavam to. Ovo je najveći i najvažniji turnir u tenisu, bar za mene. Uvek me inspiriše, inspirisao me je da uzmem reket kada sam imao pet godina. Ljubav i veza sa ovim turnirom samo rastu i verujem da će se tako nastaviti", zaključio je Đoković.


tagovi

Novak ĐokovićVimbldonJanik Siner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara