(©Reuters)
(©Reuters)

Đoković srećan zbog jubileja: Pobeda za porodicu, naš narod, sve koji su uz mene

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.05.22. | 22:38

„Mnogo je vremena prošlo od prve pobede“, kaže Novak

Bez izgubljenog seta Novak Đoković je protutnjao do finala mastersa u Rimu. A, večerašnja pobeda nad Kasperom Rudom (6:4, 6:3) imaće posebno mesto u karijeri najboljeg tenisera sveta, jer mu je bila 1.000. po redu otkako je zakoračio u svet profesionalnog tenisa.

Rud je na mreži rekao Novaku da mu je čast što je makar na taj način ušao u tenisku istoriju, dok su organizatori poklonili Đokoviću veliku tortu sa brojem 1.000 na njoj.

Izabrane vesti

Mnogo je vremena prošlo od prve pobede, privilegija je da sam zabeležio 1.000. Jako sam srećan. Pobedu dugujem svim ljudima koji su bili uz mene svih ovih godina, porodici i našem narodu širom sveta. Njihova je pobeda koliko i moja“, poručio je Novak u delu intervjua na srpskom jeziku.

Osvrnuo se teniski kralj na meč protiv Norvežanina i formu u kojoj je nedelju dana pre početka Rolan Garosa.

„Mislim da sam odigrao jako dobro pogotovo prva četiri i poslednja četiri gema. Počeo sam i završio u najboljem stilu. Manje-više držao sam meč pod kontrolom, igrao agresivno kada je bilo potrebno, uspevao da se odbranim kada je on napadao. On je jako kvalitetan igrač, specijalista za šljaku. Nije bilo lako, ali našao sam nivo koji mi odgovara, nadam se da ću ga održati do sutra“, istakao je Đoković.

Prvi reket sveta će se u nedelju od 16 časova sastati sa Stefanosom Cicipasom u finalu mastersa u Rimu. Đoković će probati da osvoji 38. masters turnir u karijeri i da time uveća rekord koji je ionako u njegovom vlasništvu. 


tagovi

Novak Đokovićatp rim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara