Dejana Radanović slavi teško izvojevan trijumf
Dejana Radanović slavi teško izvojevan trijumf

Olga i Dejana bolje i od Gruzinki

Vreme čitanja: 1min | pet. 09.02.18. | 13:54

Srpska Fed kup reprezentacija osvojila prvo mesto u Grupi A Evro/afričke zone Fed kupa

Iako značajno oslabljena naša Fed kup reprezentacija zabeležila je i drugu pobedu u Talinu u okviru prvog kola I grupe Evro-afričke zone. Srbija je nakon što je bila bolja od Bugarske u sredu danas isto učinila i sa drugim konkurentom iz grupe, Gruzijom slavivši sa 2:0.

I ovaj put pobede su zabeležile 17-godišnja Olga Danilović, koja je bukvalno rasturila suparnicu Sofiju Šapatavu sa 6:3, 6:0, dok se 21-godišnja Dejana Radanović namučila protiv Ekaterine Gorgadze nakon preokreta i preko dva i po sata igre rezultatom 2:6, 7:5, 6:4. Zanimljivo je da je ovo prvi put da i jedna i druga teniserka igraju za Fed kup tim naše zemlje.

Izabrane vesti

Ovim trijumfom naš tim je obezbedio prvi mesto u Grupi A, a već koliko sutra sledi mini plej-of i u njemu će se sastati pobednici Grupe A sa Grupom D, odnosno Grupe B sa Grupom C. A to znači da će naš tim odmeriti snage protiv Letonije koja je zabeležila tri pobede iz tri duela u Talinu. Pobednici mini plej-ofa obezbeđuju plasman u plej-of za popunu Svetske grupe B za 2019. godinu koji je na programu 21. i 22. aprila. 

(foto: MNpress)


tagovi

Fed kupOlga Danilović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara