Osaka gazi, ne osvrće se

Vreme čitanja: 1min | uto. 12.03.19. | 10:13

Najbolja teniserka sveta na dobrom putu da odbrani tron na prestižnom turniru u Indijan Velsu. U osminu finala prošle i Venus Vilijams, Angelika Kerber, Karolina Pliškova...

Devojka koja je u samo godinu dana okrenula teniski svet naglavce, Naomi Osaka čini se da je nakon male krize koja se pojavila nakon osvajanja Australijan opena i raskida saradnje sa trenerom Sašom Bajinom uspela da vrati samopouzdanje i igru.

Mlada Japanka je sinoć prikazala vrhunsku partiju protiv nezgodne domaće igračice, Denijel Kolins slavivši sa 6:4 i 6:2. Protivnica u osmini finala turnira koji je pokorila prošle godine će joj biti Švajcarkinja Belinda Benčić koja je savladala Ruskinju Jekaterinu Aleksandrovu istim rezultatom.

Izabrane vesti

Predajom je sinoć završen samo jedan WTA meč, između Anet Konaveit i Anastasije Sevastova pri rezultatu 5:0, a Kontaveit sada za prolaz u četvrtfinale čeka Čehinja Karolina Pliškova koja je sa 6:3 i 6:2 savladala malo poznatu kvalifikantkinju iz Belgije Izalin Bonaventur.

Venus Vilijams nastavlja sa dobrim partijama i nakon što je u drugom kolu bila bolja od Petre Kvitove, sinoć je savladala sa 6:2 i 7:5 sunarodnicu Kristinu Mekhejl. Naredna oponentkinja 38-godišnjoj Amerikanki je Mona Bartel. Nemica je u duelu sa sunarodnicom Julijom Gerges slavila sa 7:5, 1:6 i 6:4.

Možda i najinteresantniji meč osmine finala igraće Arina Sabalenka i Angelika Kerber. Mlada i veoma snažna Beloruskinja savladala je Ukrajinku Lesiju Curenko rezultatom 6:2, 7:5, dok se nekadašnja prva tensierka sveta namučila protiv kvalifikantkinje iz Rusije Natalije Vihljanceve sa 3:6, 6:1 i 6:3.

WTA ŽREB

Foto: Reuters


tagovi

Naomi OsakaVenus VilijamsWTA Indijan Vels

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara