Pekinški kandidati za polufinale

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.10.18. | 13:38

U petak prepodne Krajinović - Del Potro (08.30) i Lajović - Edmund (10.30) na ATP turniru u kineskoj prestonici

Iako je Novak Đoković odlučio da pauzira ove sedmice pred masters u Šangaju, te da preskoči ATP 500 turnir u Pekingu, srpski ljubitelji tenisa i sportskog klađenja ipak mogu biti zadovoljni. Jer čak dva naša igrača imaju priliku da se probiju u polufinale ovog zaista prestižnog takmičemnja koje se igra na tvrdoj podlozi za nagradni fond od 3.401.860 dolara.

U petak prepodne za polufinale će se boriti Filip Krajinović i Dušan Lajović. Meč Krajinovića protiv Huana Martina del Potra neće početi pre 08.30, a Lajovića sa Kajlom Edmundom 10.30 časova po srednjoevropskom vremenu, tako da ima sasvim dovoljno vremena da procenimo šanse srpskih tenisera, ali pre svega naše, kladilačke.

Izabrane vesti

Del Potro se prodorom u četvrtfinale ovog turnira nakon Nadala, Federera i Đokovića plasirao kao četvrti na završni masters u Londonu čime je skinuo veliku brigu sa leđa te će rasterećenije igrati u nastavku. Mada, on sigurno cilja titulu u glavnom gradu najveće zemlje sveta, te treba očekivati da bude veoma agresivan protiv našeg tenisera kojeg je ranije ove godine na mastersu u Majamiju sa 6:4 i 6:2 savladao osmini finala. To je bilo ujedno njihovo jedino odmeravanje i nema sumnje da je Toranj iz Tandila veliki favorit. Krajinović teško može do pobede, mada je u dosadanja dva kola Pekinga pokazao sasvim solidan nivo igre, dok Del Potro nije blistao. Igrao je koliko treba da pobedi i to je sve. Mi ipak računamo na jak otpor našeg asa te verujemo da će biti tajbrejka (kvota 2,70), a možda čak i trećeg seta (2,80).

Lajović, koji je već nanizao četiri meča u Pekingu, pošto je morao da se probija kroz kvalifikacije, odigrao je pritom i trosetne susrete sa Pospišilom i Dimitrovim, tako da je veliko pitanje koliko je svež. Njegov protivnik je takođe imao problema u prva dva kola i ne deluje sigurno, tako da bi naš reprezentativac mogao da se osveti Edmundu za poraz od pre dve godine u Dejvis kupu.

Iste godine, Englez je u tri seta bio bolji od Lajovića u kvalifikacijama za masters u Šangaju tako da je teško verovati u iznenađenje te je kvota na Engleza od 1,65 ipak sasvim zadovoljavajuća. I ovde bi meč mogao da potraje, ako ništa bar ćemo videti jedan taj brejk (2,10).

Pored njih četvorice za plasman u polufinale Fabio Fonjiniji i Marton Fučovič gde očekujemo zanimljiv, napet meč.

*kvote su podložne promenama

FOTO: Action Images


tagovi

Dušan LajovićFilip KrajinovićHuan Martin Del PotroKajl EdmundATP Pekingbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara