Pet setova i preko četiri sata trčanja na jednoj nozi: Mari uz potoke suza junački izgubio možda i poslednji meč

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.01.19. | 13:30

Škot bio na korak od preokreta nakon što je izgubio prva dva seta od Bautiste Aguta u prvom kolu Australijan opena. Dalje prošli Čilić i Federer

Razočaranje, tuga, ovajice, radosta, bol, snaga, suze tuge i suze radosnice... Sve je to moglo da se vidi ovog jutra u Melburn parku u meču koji je možda i poslednji u karijeri jednog od najboljih tensirera današnice.

Izabrane vesti

Endi Mari možda nije pobedio Roberta Bautista Aguta (4:6, 4:6, 7:6, 7:6, 2:6) u prvom kolu Australijan opena, grend slema kojeg mu se nikako nije dalo da osvoji iako je više puta igra finale, ali je ovim poslednjim muđkim urlikom, kao kakav ranjeni lav pokazao zašto je sve to postigao u životu i zašto ga navijači vole, ali pre svega cene. Već dobro poznati problemi sa kukom, ali i kičmom ophrvali su osvajača dva Vimldona i isto toliko Olimpijskih igara. Ali, ljubav prema belom sportu nije mu dala da se smiri, već je pokušao nemoguće.

I to ne samo prethodnih meseci kada je operisao i kičmu i taj famozni kuk - zbog kojeg će okačiti reket o klin - te se pakleno pripremao i pored konstatnih bolova zbog kojih ne može ni pertlu da veže, nego i ovog jutra. Jer gubio je prkosni Brđanin sa 0:2 u setovima protiv žilavog Španca Roberta Batista Aguta, momka koji je nedavno u Dohi na pleća položio Novaka Đokovića, ali se nije predavao. Uspeo je bukvalno hramajući da izjednači, ali snage i izdržljivosti više nije imao te je u završnom delu meča uzeo tek dva gema.

Ovacije sa tribina, uz potoke suza pre svega iz njegove lože u kojoj ga je ponovo, po ko zna koji put gledala voljena majka Džudi, ispratile su uz zvukove pesme legendarne grupe Kvin "We are the champions" u legendu. Nekadašnji prvi reket sveta ipak je na kraju ostavio tračak nade navijačima da će se možda vratiti.

"Voleo bih da se vidimo ponovo, hvala navijačima i mojoj porodici i timu na svemu, ne znam šta da kažem... Možda se i odlučim na tu, još jednu operaciju, sve ću pokušati. Daću sve od sebe. Ako je ovo bio moj poslednji meč, onda je ovo bio fantastičan kraj. Dao sam sve što sam mogao, ali nije se dalo. Čestitam zato protivniku i njegovom timu" kroz suze, ali i smeh govorio je Mari.

Od velikog asa u posebnom video oprostili su se skoro svi velikani belog sporta, njegove kolege, drugarice i priajtelji.

Agut će u narednom kolu igrati protiv opasnog Australijanca Džona Milmana. Pobede u poslednjim mečevima prvog dana AO ostvarili su još Marin Čilić i aktuelni barnilac trona, Rodžer Federer. Hrvat je u tri seta, rezultatom 6:2, 6:4, 7:6 (3) očekivano bio bolji od Australijanca Bernarda Tomića, a Švajcarac od Uzbekistanca Denisa Istomina sa  6:3, 6:4 i 6:4. Fedeks u narednom kolu igra protiv Britanca Danijela Evansa, a Čilić staje na megdan Amerikanca Mekenzija Mekdonalda.

FOTO: Reuters


tagovi

Endi MariRoberto Bautista AgutAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara