AO - 1. DAN, ATP: Troicki prošao, Tipsa uzeo set Dimitrovu, Kecmanović se borio, ali nije mogao protiv 16 godina starijeg, Lajović indisponiran

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.01.19. | 09:36

Prvi grend slem sezone nije baš najbolje počeo za srpske tenisere. Nadal, Monfis i Berdih ubedljivi na otvaranju

Sinoć je počelo novo izdanje prvog grend slema sezone, Australijan opena i to ne baš najbolje za naše predstavnike tako da ih već nakon prvog dana imamo tri manje.

U drugom kolu, nažalost nećemo videti Miomira Kecmanovića, Dušana Lajovića i Janka Tipsarevića, dok je Viktor Troicki nastavio da niže pobede u Melburnu, nakon što je prošao kvalifikacije. As sa Dorćola, koji nije igrao od septembra zbog povrede, odlično je otvorio 2019. sa četiri trijumfa, tri u kvalifkacijama za glavni žreb AO i sada još jedan u prvom kolu gde je nakon preokreta bio bolji od Roberta Karbaljesa Baena rezultatom 6:1, 1:6, 2:6, 6:1 i 6:4 za dva sata i 34 minuta. On u drugom kolu ide na grčkog supertalenta, Stefanosa Cicipasa koji je namučio protiv malo poznatog Italijana, Matea Beretini slavivši sa 6:7 (3), 6:4, 6:3 i 7:6 (4).

Izabrane vesti

Kecmanović, koji se takođe probio krzo kvalifikacije, zaustavljen je na početku borbi u glavnom žrebu protiv daleko iskusnijeg, 16 godina starijeg Španca Fernanda Verdaska koji je slavio sa 7:6 (5), 6:3, 6:3. Tri seta je bilo dovoljno i Urugvajcu Pablu Kuevasu da savlada očigledno indisponiranog Dušana Lajovića, pobedom od 6:4, 7:5 i 6:1. Povratnik nakon skoro dve godine pauze zbog zdravstvenih problems, Janko Tipsarević odlično je otvorio meč protiv Grigora Dimitrova, ali je Bugarin uspeo da preokerne i plasira se u drugu rundu rezultatom 4:6, 6:3, 6:1 i 6:4. Taj osvojeni set je dobar znak da je naš sa na pravom putu i da bi mogao ponovo da bude važniji činilac u svetu tenisa.

Tomaš Berdih

Što se tiče završenih mečeva u ostatka žreba, od zvučnijih imena izdvajamo da je Rafael Nadal sigurnom igrom otvorio ovaj Australijan open pošto je izbacio bez izgubljenog seta domaćeg takmičara Džejmsa Dakvorta rezultatom 6:4, 6:3 i 7:5, australijsko čudo od tinejdžera Aleks de Minor je bio bolji od Portugalca Pedra Souze sa 6:4, 7:5, 6:4, dvometraš iz Južne Afrike Kevin Anderson od Francuza Adrijana Manarina (6:3, 5:7, 6:2, 6:1), povratnik sa poduže rekovalescencije Čeh Tomaš Berdih pokazao je 13. nosiocu Britancu Kajlu Edmundu da još nije za staro gvožđe (6:3, 6:0, 7:5), a iskusni Parižanin Gael Monfis je bio surov prema BiH teniseru Damir Džumhuru prepustiši mu samo četiri gema (6:0, 6:4, 6:0).

REZULTATI ZAVRŠENIH MEČEVA PRVOG DANA AO

Takmičenje prvog dana još nije gotovo, dok drugi dan Australijan opena počinje večeras od 01.00, a od naših prestavnika na teren u Melburnu istrčavaju Novak Đoković, Laslo Đere, Filip Krajonović i Aleksandra Krunić.

FOTO: Reuters


tagovi

Miomir KecmanovićDušan LajovićViktor TroickiJanko TipsarevićRafael NadalTomaš BerdihAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara