Foto: Reuters
Foto: Reuters

Rubljovu pripao četvoročasovni maraton sa Šapovalovim

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.09.22. | 01:05

Rus bolji u pet setova, za četvrtfinale sa Kameronom Norijem

Fantastičnu predstavu pružili su Denis Šapovalov i Andrej Rubljov gledaocima na Grendstendu. U četvoročasovnom maratonu, trileru sa pet setova i dva preokreta, ruski teniser demonstrirao je čelične živce, ogromnu mentalnu snagu i na kraju prošao u narednu rundu, te će se za plasman u četvrtfinale Ju-Es Opena, potencijalno treće u karijeri, boriće se sa Kameronom Norijem – 3:2, po setovima 6:4, 2:6, 6:7, 6:4, 7:6.

Po drugi put na turniru Rubljov je dobio meč u pet setova. U prvom kolu na identičan način savladao je našeg Lasla Đerea, da bi u narednom za manje od tri sata počistio Sunvu Kvona. Ipak, večeras je još jednom dobro morao da se preznoji i odigra još jedan maratonski meč.

Izabrane vesti

Suočavao se sa identičnom situacijom na startu turnira i Šapovalov, ali mu to nije pomoglo u trećoj rundi, iako je posle izgubljenog prvog seta uspeo da preokrene rezultat i povede sa 2:1 u setovima nešto više od dva sata igre.

A onda je u naredna dva usledila velika borba. Četvrti je prisvojio 24-godišnji Rus brejkom tek u devetom gemu, da bi na isti način u petom setu došao do tri meč lopte koje je Šapovalov međutim uspeo da odbrani i odlučujući set odvede u taj brejk.

Tamo je pak Rubljov pokazao da je psihički sazreo, nije dozvolio da ga propuštene prilike sputaju, zadržao je koncentraciju koja ga je držala tokom čitavog meča (napravio 35 neiznuđenih grešaka manje od rivala) i na kraju ipak dobio Kanađanina treći uzastopni put u međusobnim okršajima.



tagovi

Ju-Es OpenDenis ŠapovalovAndrej Rubljov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara