Samprase Pite, skloni se - stigao je NOVAK!

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.09.18. | 01:48

Trijumfom na US Openu nad Del Potrom od 3:0 Srbin se izjednačio sa idolom, legendarnim Amerikancem po broju osvojenih grend slem titula – 14

Šta Novak Đoković radi poslednja tri meseca to je prosto neverovatno! Nakon povratka sa teškog bolovanja i dužeg perioda adaptacije svet tenisa je uzeo ponovo uzeo pod svoje. Nakon Vimbldona i Zlatnog mastersa, to jest Sinsinatija, osvojio je po treći put u karijeri US Open. U svom osmom finalu u Njujorku pobedio je Huana Martina del Potra sa 6:3, 7:6 (4) i 6:3 za tri sata i 15 minuta vrhunske tensike izvedbe za 14. grend slem titulu. U tom segmentu stigao je legendarnog Pita Samprasa, a ispred njih dvojice su još samo Rafael Nadal (17) i Rodžer Federer (20). Sa ovih 2.000 ATP poena Đoković se popeo na treće mesto na ATP listi!

Nole, iako je na početku meča osvajao svoje gemove delovao je malo nesigurnije od protivnika. I manje poena osvajao je na Del Potrov servis i imao je slabiji procenat osvajanja prvog i drugog servisa. Prvi set je dobijen bukvalno na prepad, furiozno je od 40:0 preoteo već dobijeni gem Del Potru i potom zaključio prvi deo meča servis gemom u svoju korist

Izabrane vesti

Huan Martin je na početku nastavka finala bio pod pritiskom i već u prvom gemu je spasao spasao dve brejk lopte. Nakon izgubljenog prvog seta bio je na pragu da doživi i brejk, ali se nekako izvukao, Izuzetno miran prvi set, gotovo bez tempa prirodno više je odgovarao Đokoviću koji je to znalački iskoristio. Delpo je u nastavku finala morao da pokaže petlju pošto je želeo da slavi još jedne njujorške noći, devet godina nakon prve i jedine.

Novak je poveo u drugom setu i delovalo je da drži meč pod kontrolom. Podigli su tempo i jedan i drugi, što je uglavnom bilo podsaknuto Del Potrovom željom da preokrene tok meča koji nije išao u njegovu korist. Prve brejk priliike Argentinca u finalu su valorizovane. Đoković je malo izgubio živce zbog ponašanja navijača, ali ga to nije dugo držalo. Del Potro je bio sve agresivniji, a publika sve zadovoljnija. Argentinac je bio opasniji u nastavku seta, napadao je svim silama, a posebno paklenim forhendom. Novak se povijao, opao mu je i prvi servis, a i imao malo više grešaka od protivnika. Ali se držao i čuvao mir, što je i najvažnije pošto je atmosfera na stadionu uzavrela.

Odservirao je Novak sigurno u poslednja dva njegova gema u drugom delu meča i sa tim osećajem je ušao u taj-brejk koji je bez većih problema, veoma sigurnom igrom, ali i zahvaljujući greškama protivnika dobio za vođstvo od 2:0.

Nakon sporijeg početka u četvrtom gemu poslednjeg seta finala videlo se odmah da se Novak malo rastrčao po terenu i da lovi brejk, što mu je i uspelo uz nekoliko epskih poteza. Delpo je bio na ivici ambisa, a Novak pred još jednim ispisivanjem imena u istoriju belog sporta. Nakon razmene brejkova rano u setu, obojica su igrala sigurno sve do osmog gema kada je Delpo doživeo brejk, što je Novak odmah valorizovao za postizanje još jednog, neverovatnog uspeha.

Šta je sledeće?

Foto: Action IMAGES


tagovi

Huan Martin Del PotroUS openPit Sampras

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara