""
""

Serena „pustila“ Sloun Stivens da se ponada, a onda je zgazila...

Vreme čitanja: 1min | pon. 01.06.15. | 17:09

Vilijamsova će se u četvrtfinalu sastati sa Italijankom Sarom Erani...

Najbolja teniserka sveta Serena Vilijams uspela je da izbegne šokantni scenario i savlada američku teniserku Sloun Stivens sa 1:6, 7:5, 6:3, za još jedno četvrtfinale Rolan Garosa.

Serena je posle 23 minuta igre bila polivena kofom ledene vode, pošto je sunarodnica iskoristila nonšlantni početak prve nositeljke i sa 6:1 razbila Vilijamsovu. Međutim, Stivensova nije uspela da postane tek četvrta teniserka na planeti koja je na jednom takmičenju uspela da savlada obe sestre Vilijams. Podsetimo, već u prvoj nedelji Otvorenog prvenstva Francuske 22-godišnja teniserka bila je bolja od Venus Vilijams. Tačno 93 minuta kasnije Vilijamsova je trasirala put do četvrtfinala, uprkos vrlo tesnom i neizvesnom drugom setu.

Izabrane vesti

Dvostruka osvajačica Rolan Garosa već je bila u situaciji da meč rešava u tri seta. Učinila je to protiv Viktorije Azarenke, dosta se mučila i sa mladom Nemicom Ana-Lenom Fridzam, koju je takođe dobila tek posle tri seta. Interesantno, Serena Vilijams je ove godine neporažena u svim mečevima koji su se igrali u tri seta i ima deset vezanih pobeda.

Najbolja teniserka sveta će se u četvrtfinalu sastati sa Italijankom Sarom Erani, koja je bez problema savladala Nemicu Juliju Gerges sa 6:2, 6:2. 

ROLAN GAROS - REZULTATI:

Ponedeljak, osmina finala:

Peneta (Italija) – Muguruza (Španija) 3:6, 4:6
Safarova (Češka) – Šarapova (Rusija) 7:6(3), 6:4
S. Vilijams (SAD) – Stivens (SAD) 1:6, 7:5, 6:3
Erani (Italija) – Gerges (Nemačka) 6:2, 6:2

16.20 Mitu (Rumunija) – Van Ujtvank (Belgija)
18.00 Kvitova (Češka) – Bačinzki (Švajcarska) 

(FOTO: Action Images)


tagovi

WTASloun StivensSerena VilijamsRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara