SINSINATI MASTERS: Srpski dan + RF

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.08.18. | 11:49

Lajović susretom sa Raonićem, a Krajinović sa Haseom započinju veliki turnir u Ohaju. Lak posao za Federera na startu prestižnog takmičenja koje je osvajao rekordnih sedam puta

Četvrti dan mastersa u Sinsinatiju, koji se igra uporedo sa WTA Premier 5 turnirom, donosi završne borbe u prvom kolu. Ali pre svega donosi nam interesantne mečeve  Rodžera Federera, Dušana Lajovića i Filipa Krajinovića, ali i pregršt prilika za klađenje.

RASPORED ČETVRTOG DANA ATP I WTA TURNIRA U SINSINATIJU (+6 Č)

Izabrane vesti

Teniski dan u Ohaju počinje od 17 časova po srednjoevropskom (11 po lokalnom) vremenu kada na Grendstend, drugi po veličini stadion na tamošnjem kompleksu izlaze Lajović i Miloš Raonić. Ovaj mali uslovnorečeno balkanski, ili jugo-derbi prvi je susret našeg i kanadskog asa rođenog u Podgorici. I čini se da momak iz Stare Pazove ima lepu priliku da opasno pripreti, a možda i sruši snažnog Crnogorca koji još traži formu nakon serije povreda.

I drugi od tri predstavnika u muškom delu žreba (u ženskom nas danas i u singlu i u dublu predstavlja Aleksandra Krunić) našeg belog sporta u Sinsinatiju, Filip Krajinović koji prvi put ukršta rekete sa Robinom Haseom. Iskusni Holađanin, trenutno 55. na svetu, odlično je odigrao u Torontu gde ga je zaustavio Karen Hačanov u četvrtfinalu, te je u prilično u dobrom raspoloženju dočekao ovaj turnir.

Hačanov je izbacio i Krajinović iz Toronta, ali već u prvom kolu, što može da nam ukaže da bi ovaj meč mogao da bude veoma napet. Što se tiče favorita, to je bez sumnje Hase pošto Srbin igra slabo ove godine, daleko ispod nivoa koje zaslužuje 31. na svetskoj lestvici, koje trenutno zauzima. I veliko pitanje je da li će ikada ponoviti rezultate sa kraja prošle sezone koji su ga i katapultirali u svetski vrh.

Sve oči će u Sinsinatiju danas ipak biti uprte u sedmostrukog šampiona ovog mastersa, Rodžera Federera koji bi trebalo da ima veoma lak zadatak protiv 47. igrača sveta, Nemca Petera Gojovčika sa kojim se nikada ranije nije odmerio.

***kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

Rodžer FedererDušan LajovićFilip Krajinovićbet analizaATP Sinsinati

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara