©Reuters
©Reuters

Šljaka još muči Novaka: Ečeveri skupo prodao kožu, ali je bio daleko od senzacije

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.05.23. | 21:10

Srpski as srušio Argentinca i došao do trećeg kola mastersa u Rimu - 7:6(5), 6:2

Monako osmina finala, Banjaluka četvrtfinale, a početak u Rimu nimalo lagan za najboljeg tenisera na planeti Novaka Đokovića. Srpski as je posle skoro dva sata borbe eliminisao 61. tenisera na planeti Tomasa Martina Ečeveriju i plasirao se u treće kolo mastersa u Večnom gradu - 2:0 (7:6(5), 6:2).

Argentinac je naterao Novaka da odigra maksimalno ozbiljno i potroši dosta energije, ali nije baš bio blizu senzacije. Đoković je držao konce meča u svojim rukama, iako je bio proinuđen da posao u prvom setu reševa u taj-brejku. Prethodno je imao dve set lopte pri rezultatu 5:4, ali se Ečeverija odbranio i potom u taj-brejku on vodio istim rezultatom. Ipak, Novak je dodao gas i sa tri vezana poena došao do ključne prednosti na meču.

Izabrane vesti

Prvi set je trajao 76 minuta, a drugi 37, što potvrđuje koliko je važan psihološki faktor predstavljalo osvajanje prvog seta. Novak je odmah na startu drugog napravio brejk i onda konstantno imao dva poena prednosti. Argentinac je drugi put izgubio svoj servis pri rezultatu 2:4, pa je Đoković došao do prilike da servira za pobedu.

Prvi reket sveta je meč okončao sa 25 vinera, ali i 15 neiznuđenih greški. Imao je znatno bolje procente od protivnika kada je u pitanju servis. Osvojio je 79 odsto poena na prvi servis, a u svim segmentinma igre bio je značajno bolji u drugom setu, gde je mnogo lakše dolazio do poena.

Srbin je tokom meča nosio steznik preko čitave ruke, što pokazuje da još ima problema sa desnim laktom. Ipak, to ga nije omelo da izbori plasman u treće kolo gde ga očekuje mali derbi sa Grigorom Dimitrovim, koji je prethodno nakon velike borbe savladao Stena Vavrinku. Novak je u seriji od devet vezanih pobeda nad bugarskim teniserom.

Đoković je večerašnju pobedu posvetio tragično stradalima u OŠ "Vladislav Ribnikar", uz poruku: "Sveti Vasilije Ostroški moli Boga za nas".


tagovi

atp rimNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara