©Reuters
©Reuters

Šljaka ponovo bolna za Novaka, ništa od polufinala Rima...

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.05.23. | 16:38

Neuspešna generalna proba za Rolan Garos - 2:6, 6:4, 2:6

Igra Novaka Đokovića na šljaci još uvek ne funkcioniše onako kako bi želeo najbolji teniser sveta. Posle ranih eliminacija u Monaku i Banjaluci, srpski as je takamičenje na mastersu u Rimu okončao u četvrtfinalu, gde je izgubio bitku za polufinale od odličnog Danca Holgera Runea - 2:6, 6:4, 2:6.

Srpski as je na generalnoj probi uoči Rolan Garosa bio potpuno van ritma. Koncentraciju i visok nivo igre držao je samo u drugom setu, što nije bilo dovoljno da se dođe do polufoinala. Sedmi teniser na planeti je imao više vinera, ali pre svega mnogo manje neiznuđenih grešaka, što je na kraju bilo možda i prelomno za prolazak dalje.

Izabrane vesti

Novak je na čitavom meču osvojio dva brejka i to oba u drugom setu, dok je u prvom i trećem propustio sve svoje šanse i na kraju morao da čestita protivniku na apsolutno zasluženoj pobedi. Đoković na Rolan Garos stiže sa svega osam odigranih mečeva, što mu se nikada nije dogodilo. Danas je imao čak 22 promašaja prilikom forhend udaraca, što mu se stvarno prilično retko dešava, pa je jasno da nije imao čime da ugrozi Runeovo slavlje.

Mladi Danac je odmah na startu meča osvojio brejk i stavio svima u Rimu do znanja da je maksimalno spreman dočekao orkšaj sa najboljim na planeti. Do drugog je stigao već pri rezultatu 3:1, a pri vođstvu 5:1 je imao set loptu na Novakov servis. Ipak, nije uspeo, već je to učinio na svoj servis i slavio sa 6:2.

Slično je bilo i u trećem setu, kada je Rune sa dva uzastpna osvojena brejka napravio seriju 4:0 i sebi širom otvorio vrata polufinalu, gde ga očekuje bolji iz večerašnjeg okršaja Kapsera Ruda i Franskiska Serundola.

Iako pravi izazovi tek slede i Rolan Garos predstavlja ključni cilj za srpskog tenisera, Đokovićeve negativne reakcije tokom meča, a posebno na račun svog tima, pokazale su koliko mu je bilo stalo da ugrozi pobedu protivnika i proba da se vrati u meč i nekako pronađe put do polufinala u Večnom gradu. Međutim, ovo jednostavno nije bio Novakov dan, dok je Danac svima jasno stavio do znanja da je ozbiljna budućnost ovog sporta.

Đoković je danas bio slabiji protivnik u svim segmentima igre i na kraju je morao da se pomiri sa porazom.


tagovi

atp rimNovak ĐokovićHolger Rune

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara