Miomir Kecmanović (Reuters)
Miomir Kecmanović (Reuters)

Srpski tenis u nokdaunu bez Novaka: Ispao i poslednji predstavnik na US openu

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.09.22. | 03:34

Miomir Kecmanović u četiri seta poražen od iskusnog Rišara Gaskea

Činjenica da je Novaku Đokoviću oduzeto pravo nastupa na US Openu, kao da je demoralisala i ostale srpske predstavnike, te je naša zemlja posle drugog kola ostala bez predstavnika na poslednjem grend slemu sezone. Da je mogao da se pojavi u Njujorku, Novak bi izvesno bio prvi favorit za pehar, u njegovom odsustvu najviše se očekivalo od Miomira Kecmanovića, ali umesto rušenja bar nekoliko prepreka, drugi reket Srbije i 36. teniser sveta poklekao je već na drugoj prepreci.

U prvom kolu Kecmanović je savladao Amerikanca Lernera Tijena, ali nije imao šanse protiv znatno lošije rangiranog (91), ali izuzetno iskusnog Rišara Gaskea. Francuz ga je eliminisao sa turnira u četiri seta - 1:3 (2:6, 4:6, 6:4, 4:6).

Izabrane vesti

Gaske je bio taj koji je diktirao ritam većim delom meča i uglavnom se pitao za ishod poena. Prvi set je rešio u svoju korist za tek nešto više od pola sata, Kecmanović je nešto jači otpor pružio u narednom, međutim delovalo je da ga je uvodni, maratonski gem u kojem je propustio tri brejk šanse, poprilično demoralisao. Već u narednom mu je zadrhtala ruka na servisu što je Gaske iskoristio za brejk koji je čuvao do pred kraj seta. U devetom gemu, srpski teniser je oduzeo servis rivalu, ali nije uspeo da potvrdi brejk u narednom, te je Francuz poveo sa 2:0.

Podigao je zatim rođeni Beograđanin nivo igre, počeo da pogđa više vinera nego do tada, te sa 15 od 20 osvojenih poena na ubačeni prvi servis osvojio treći set i prepolovio zaostatak. Četvrti, ispostavilo se odlučujući set do sredine je proticao uz sigurne izvedbe servera, da bi rivali zatim razmenili po brejk. Međutim, ponovo je deseti gem bio koban za Miomira. Još jednom je ispustio servis i ispao sa US Opena.

Ozbiljan nokdaun za srpski tenis bez prisustva Novaka Đokovića. Oči teniskih ljubitelja u Srbiji sada još mogu da budu uprte jedino u Aleksandru Krunić koja se domogla trećeg kola budući da su Filip Krajinović, Dušan Lajović i Laslo Đere ispali već u prvom kolu.

Mogao je Kecmanović na boljeg iz duela Rafael Nadal - Fabio Fonjini, ali ipak će Gaske čekati boljeg iz špansko-italijanskog okršaja.


tagovi

Miomir KecmanovićRišar GaskeNovak ĐokovićUS open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara