Superzvezda novog milenijuma - Olga Danilović

Vreme čitanja: 1min | ned. 29.07.18. | 16:11

Srpska teniserka je u Moskvi postala prva WTA igračica koja je i rođena i osvojila titulu u 21. veku najavivši tako šta se sprema ostatku sveta narednih godina, možda i decenija

Olga Danilović je okrenula svet tenisa naglavce pošto je sa samo 17 godina uspela da stigne do prve WTA titule u karijeri i time se upiše u knjige rekorda belog sporta.

Izabrane vesti

Mlada Beograđanka, koja je nakon velike borbe protiv Anastazije Potapove stigla do pehara u Moskvi, i to tek pošto je u glavni žreb ušla kao srećna gubitnica iz kvalifikacija, postala je tek prva teniserka na svetu koja je osvojila WTA titulu, a da je rođena u novom milenijumu. Ili u 21. veku, kako vam drago.

Pored toga, ovo je prvi trofej nekog WTA turnira koji je osvojila "laki luzerka", to jest srećna gubitnica iz kvalifikacija! Samo ova dva podatka dovoljna su da pokažo o kakvom se talentu radi. A kada se tek baci pogled na igračice koja je na putu do trofeja ostavljala za sobom, na čelu sa 10. ina svetu, Julijom Gerges, deluje zasita impresivno.

Ali, sve deluje da ono najbolje tek sledi, jer Olga je pokazala šampionski duh, drčnost, hrabrost i na kraju umeće. Tenis iz 21. veka, ali bukvalno, pun tempa, snage i žustrine. Bez mnogo "pimplovanja" što je u svetu ženskog tenisa, naročito kada se igra na šljaci, redovna pojava. Vitka, visoka, snažna i pre svega pametna, novi šampionski pelcer porodice Danilović mogao bi da ispiše još mnogo novih stranica povesti belog sporta. 

Foto: Viktor Červakov


tagovi

Olga Danilović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara