(©Srpska Open)
(©Srpska Open)

Tajni nema, ali Srbin ipak malo bolje poznaje Hrvata: Đere preko Ćorića do četvrtfinala

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.04.23. | 14:26

Od srpskih tenisera u Banjaluci eliminisan samo Filip Krajinović...

Srpska Open – u pravom smislu te reči. Na turniru u Banjaluci i dalje su „živi“ Novak Đoković, Dušan Lajović i Miomir Kecmanović – svi će igrati u osmini finala – šansu da se domogne drugog kola ima i Hamad Međedović – meč prekinut zbog loših vremenskih uslova i biće nastavljen danas – a srpsko kolo na velepnom kompleksu vodi – Laslo Đere.

Momak iz Sente preskočio je i drugu prepreku i postao prvi četvrtfinalista na Srpska Openu. Posle velike borbe i maratona eliminisao je Bornu Ćorića, trećeg nosioca – 2:1 (6:4, 6:7, 6:4). Tokom nešto više od tri časa zaboravili su srpski i hrvatski teniser na prijateljstvo i sve ono što ih veže, a i u najvećem gradu Republike Srpske ispostavilo se da Đere malo bolje poznaje Ćorića, nego on njega.

Izabrane vesti

Tajni između Srbina i Hrvata nema, često i treniraju zajedno, ali je teniser iz vojvođanske ravnice, ipak, uspeo da ponešto sakrije i uđe u glavu Borni Ćoriću. Treći put u karijeri izašao je kao pobednik iz duela sa Zagrepčaninom i revanširao mu se za prošlogodišnji poraz u Hamburgu. I danas, kao i svaki prethodni – delili megdan u četiri navrata – odveli su Laslo Đere i Borna Ćorić u treći set.

Iako je imao dosta problema prilikom prvih servisa – osvajao ih u većem procentu od rivala, ali se mučio da ih ubaci – srpski teniser u trećem setu nije dopustio Hrvatu da mu oduzme servis. Materijalizovao je brejk, polazilo mu je za rukom da ga probije, kada je izlazio na mrežu, da pogađa paralele i ostvari drugu pobedu u Banjaluci.

Laslu Đereu je u trećem, odlučujućem setu bio dovoljan jedan brejk da se plasira u četvrtfinale, ali sve mogao da završi znatno ranije. Jer, u drugom setu se vratio u život, istopio je zaostatak – dva puta oduzeo servis Borni – i uveo ga u taj-brejk. Ali, energiju nije sačuvao za 13. gem. Srljao je, išao iz greške u grešku, i pružio Zagrepčaninu još jednu šansu.

Nije je iskoristio Borna Đorić, poklekao je u prvom gemu. Pokušavao je da se vrati iz ponora – bezuspešno. Monak iz Sente je, posle meča sa Romanom Safijulinom, upisao drugi trijumf, pokazao da se dobro snalazi i u lošim vremenskim uslovima i u četvrtfinalu čeka pobednika duela Aleksej Popirin – Aleks Molčan.

Hamad Međedović na delu (©Starsport)Hamad Međedović na delu (©Starsport)

SRPSKA OPEN:

Sreda

Đere – Ćorić 2:1 (6:4, 6:7, 6:4)

Džumhur Broudi 2:0 (6:3, 6:0)

14.50: (1.85) Popirin – Molčan (1.85)

15.05: (1.05) Đoković – Van Aš (7.70)

16.30: (4.40) Monfis – Lehečka (1.17)



tagovi

Laslo ĐereBorna ĆorićATPSrpska Open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara