Tek peti slučaj diskvalifikacije u istoriji! A mnogima su progledali kroz prste…

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.09.20. | 23:17

Samo četvorica tenisera su ranije ispadali sa turnira

Diskvalifikacija Novaka Đokovića sa US Opena je udarna sportska vest večeri u svetu.

Cela planeta je u šoku šta se desilo u Njujorku i kako je Srbin izbačen sa turnira. Jasno, pravilnik kaže da može da usledi diskvalifikacija ako teniser pogodi lopticom ili udari nekoga dok se poen ne igra. Ali, ta pravila se najčešće nisu ovako striktno primenivala. Pogotovo kada je u pitanju svetski broj jedan i najbolji igrač planete.

Izabrane vesti

Do večeras i Novakovog slučaja, samo pet puta u Open eri se desilo da igrač bude diskvalifikovan na Grend slem turnirima u singl konkurenciji.

Džon Mekinro – Australijen Open (1990)

Karsten Arijen – Roland Garos (1995)

Džef Tarango – Vimbldon (1995)

Štefan Kubek – Rolan Garos (2000)

Novak Đoković – US Open (2020)

Ali mnogo više je bilo slučajeva kada su sudije rešavale da progledaju igračima kroz prste i da se striktno ne drže pravilnika.

Možda i najbolji primer je kada je Giljermo Korija u polufinalu Rolan Garosa 2003. godine ljutito bacio reket i pogodio sa njim dečaka koji sakuplja loptice. Nije diskvalifikovan i sve se završilo zagrljajem i poklonom za dečaka. 


Poslednji ovakav primer diskvalifikacije je viđen u ferbuaru 2017. godine na duelu Dejvis kupa između Kanade i Velike Britanije u Otavi kada je domaći teniser Denis Šapovalov diskvalifikovan jer je u napadu besu ispalio lopticu prema glavnom sudiji i pogodio ga u glavu.



tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara