Lejla Fernandez (Reuters)
Lejla Fernandez (Reuters)

Tinejdžeri vladaju US openom: Osaka ispala od 73. igračice sveta

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.09.21. | 04:34

Lejla Fernandez napravila senzacionalan preokret protiv treće teniserke sveta

Još se prašina oko trijumfa 18-godišnjeg Karlosa Alkaraza protiv Stefanosa Cicipasa nije slegla, a US open je dobio novu senzaciju. Ovoga puta u konkurenciji dama. Treća favoritkinja za pehar Naomi Osaka pakuje kofere sa turnira koji je prvi put osvojila 2018. a na koji je ove godine došla sa ciljem da odbrani titulu. Bolja od Japanke bila tinejdžerka Lejla Fernandez koja ide u osminu finala - 2:1 (5:7, 7:6, 6:4).

Utisak je da je Osaku koštao veliki broj neiznuđenih grešaka (ukupno 36), posebno onih u završnici drugog seta. Prva dva perioda igre ličili su jedan na drugi, a u uvodnom nije bilo brejka sve do 11 gema - tada je treća teniserka sveta sa četiri vezana poena na servis protivnice napravila uvertiru za vođstvo od 1:0.

Izabrane vesti

Slično je bilo u narednom. Kanađanka je dozvolila protivnici da joj oduzme servis takođe u 11 gemu, ali već u narednom uspela da se izbori za taj-brejk. I tu je bio početak kraja za Osaku. Ušla je u seriju neiznuđenih grešaka, što je razultiralo kombinacijom nervoze i besa, odnosno bacanjem reketa o pod. Emotivno pražnjenje joj nije pomoglo da zatvori meč, već je Kanađanka sa laganih 7:2 najavila novu senzaciju na stadionu Artur Eš.

Tinejdžerka je iskoristila Osakinu nesređenost u glavi, te već u prvom gemu stigla do brejka koji je održavala do konačnih 6:4. Nemogućnost Japanke da se povrati i zaboravi na greške ogleda se i kroz činjenicu da je na deset vinera (jedan manje od protivnice) dodala čak 12 grešaka, dok je Fernandezova imala duplo manje.

Prva pobeda za 73. teniserku sveta protiv jedne od TOP 3 igračice sveta. Da nije bila puka slučajnost, imaće prilike da pokaže u osmini finala poritv Anđelik Kerber koja je prethodno eliminisala Sloun Stivens.


tagovi

Naomi Osaka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara