US OPEN - peti dan: Sestrama je najteže

Vreme čitanja: 3min | pet. 31.08.18. | 12:24

Za plasman u osminu finala poslednjeg grend slema sezone večeras se bore jedna protiv druge Serena i Venus, ali i Nadal - Hačanov, Lajović - Izner, Del Potro - Verdasko, Raonić - Vavrinka... Nina Stojanović i Mađarica Štolar nastavljaju bitke u dublu

Na redu je peti od 14 takmičarskih dana koliko traje poslednji grend slem sezone, US Open kada počinju i prve borbe treće runde u singlu, njih čak 16.

RASPORED PETOG DANA US OPENA (+6 Č)

Izabrane vesti

Biće ovo interesantno tenisko veće, pre svih zbog dva potencijalno veoma napeta meča u muškoj konkurenciji, Prvi je sudar Miloša Raonića i Stena Vavrinke. Pravi teniski klasik dva vrhunska asa.

ATP ŽREB

U međusobnim odmeravanjima Švajcarac vodi sa 4-1, ali je veliko pitanje kako će se izboriti sa bombama iz servisa kanadskog Podgoričanina. Obojica se vraćaju nakon podužih problema sa povredama,. tako da ne igraju u punoj formi. Očekujemo veliku borbu.

A drugi je odmeravanje dva "latino tenisera", Huana Martina del Potra i Fernanda Verdaska. Argentinac vodi takođe sa 4-1, ali je je nepoznanica kako će se snaći na prilično sporoj podlozi, koja još više usporava loptice uveče kada zahladni, a njih dvojica igraju poslednji meč dana na glavnom stadionu "Artur Eš".

Prvi favorit muškog singla i branilac trofeja, Rafel Nadal imaće prvi ozbiljniji ispit u Njujorku pošto staje naspram talentovanog, ali i dalje nsdovoljno opasnog Karena Hačanova. Rus, što se kaže "zna tenisa", ali mu česti padovi koncentracije tokom meča i dalje stvaraju ozbiljne probleme i nedozvoljavaju da se izbori sa najbojima. Da je susret u dva seta, pa da se nečemu i nada, ali u ovom formatu neka nikakve šanse protiv Bika sa Majorke.

Dušan Lajović u večernjem terminu igra protiv jednog od najboljih servera sveta, Džona Iznera. Pored podrške domaće publike, Amerikanac ima i prednost u međusobnim duelima (ponovo) 4-1, ali treba znati da su svi njihovi sudari bili izuzetno dramatični. Izner jeste favorit, ali bi naš Dejvis kup reprezentativac mogao da iznenadi protiv 11. nosioca, ako ništa eventualno da mu otkine barem set-dva.

Meč dana u Njujorku je svakako duel dve rođene sestre Vilijams, Serene i Venus. I čini se da nikada nije bilo neizvesnije nego sada. U početku je dominirala starija Venus, da bi Serena preuzela glavnu eč u porodici i sada vodi sa 17-12. Međutim, situacija je specifična zbog stanja u kom je Serena, a ono kaže da nije na top nivou. Šta više, daleko je od toga, a ako iko može da oseti i prepozna njene slabosti i vrline, to je Venus. To se ove sezone videlo u Indijan Velsu kada je u sličnim uslovima slavila sa 6:3 i 6:4. 

Zanimljivo je da su njih dve na početku karijera vodile velike borbe na međusobnim susretima, ali da je to poslednjih pet i više godina izuzetak, tako da mi više verujemo u dva seta, a za one hrabrije neka probaju na Venus, kvota 2,70 nije za bacanje, a šansa je očigledna.

WTA ŽREB

Pored Lajovića, od naših predstavnika danas igra još samo Nina Stojanović koja je sinoć u paru sa Mađaricom Fani Štolar neočekivano napravila preokret protiv 11. nositeljki, preiskusne Slovenke Katarine Srebotnik i Amerikanke Vanije King slavivši sa 6:7 (8), 6:4 i 6:2. Naredne protivnice će im biti Arina Sabalenka, mlada Beloruskinja koja polako u pojedinačnoj konkurenciji stasava u veliku teniserku, i odlična Tajlanđanka Su Vej Hsieh. I ovaj put treba očekivati veliku borbu, verovatno u tri seta.

***kvote su podložne promenama

Foto: Action IMAGES


tagovi

Rafael NadalDušan LajovićNina StojanovićUS openSerena VilijamsVenus Vilijamsbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara