KRAJ: Đoković - Nadal 3:2 (6:4, 3:6, 7:6, 3:6, 10:8)

Vreme čitanja: 4min | sub. 14.07.18. | 16:15

Pratite tekstualni prenos meča na sajtu MOZZART Sporta

(((UŽIVO KLAĐENJE)))

10:8 - GOTOVO JE! Novak Đoković je u finalu Vimbldona! Sa nulom je Nole uzeo brejk Nadalu i popeo se na završni stepenik borbe za pehar, a u nedelju će mu rival biti Kevin Anderson iz Južne Afrike. Opširnije OVDE.

Izabrane vesti

9:8 - Novak u ovim trenucima deluje nešto sigurnije od Nadala. Relativno lako osvojen gem na svoj servis. Meč uoči Rafinog servisa traje već 5 sati i 13 minuta!

8:8 - Izjednačio je Rafa. Imao je Đoković meč loptu na 30:40, ali je Španac uzeo naredna tri poena. Drama se nastavlja.

8:7 - Uh, ovo je bilo baš nezgodno! Mogao je Nadal da napravi brejk, ali je Novak uspeo da dobije gem. Fantastičan je to bio bekhend!

7:7 - I opet je Novak imao šansu da ugrozi Nadala, ali je opet servis spasao Španca.

7:6 - Prilično je ubedljivo Novak dobio ovaj gem. Par dobrih servisa, dobar forhend... Uvek je to bila dobitna formula na Vimbldonu.

6:6 - Potpuno lud meč dva podjednaka protivnika. Nadal je odigrao odličan gem. Forhendom je izjednačio na 6:6.

6:5 - Dobro je, pritisak je na Nadalu!

5:5 - Poveo je Đoković s 30:0, zapretio je Nadalu, ali se ovaj izvukao servisima.

5:4 - Đoković je bio u problemu, spasavao je brejk šanse, ali je uz malo sreće uspeo da se izvuče! Još gem do pobede!

4:4 - Poveo je Đoković sa 30:15, imao je šansu da napadne brejk, potom i ušao u igru na razliku. Zatim je stigao do brejk lopte koju nije iskoristio.  I onda je Nadal osvojio gem. Šteta...

4:3 - I sada još jedan odličan servis gem Novaka! Sada deluje da je jako teško doći i do brejk lopte.

3:3 - Nadal je ponovo diktirao ritam iz svog servisa, Đoković nije uspeo da zapreti. Idemo dalje...

3:2 - Prvo odličan forhend, pa onda bekhend i Nadal je morao da položi oružje u ovom gemu. Na kraju je bio tu i servis. To je, pogotovo na travi, krucijalno bitan faktor.

2:2 - Sada je i Nadal pokazao da dobro servira. Nerešeno je ponovo. Rafa je glasno proslavio dobijanje ovog gema. Veoma mu je to bilo bitno.

2:1 - Novak je odlično servirao i to mu je donelo ovaj gem. Da nije tako možda bi Nadal napao opasno, a ovako Đoković drži svoj servis.

1:1 - Nadal izjednačava. Imao je Novak šansu i u ovom gemu da napadne Španca, ali je propustio priliku.

1:0 - Otvara Đoković poslednji set sa sigurnim servisima i na taj način daje do znanja Nadalu da ga nije poremetio gubitak prošlog seta.

REZULTAT U SETOVIMA JE 2:2, IDEMO U PETI ODLUČUJUĆI SET

3:6 - Imao je Đoković tri vezane brejk lopte, ali nije uspeo da ih iskoristi. Potom je imao zicer da dođe do još jedne brejk lopte, ali je Nadal to rešio i dobio set!

3:5 - BREJK NADALA! U najgore moguće vreme. Stao je bio servis, Španac je to iskoristio. Nadal servira za izjedančenje u setovima.

3:4 - Nadal se odupreo i dobio veoma bitan gem za njega. Bilo bi dobro za Đokovića da završi ovaj meč u ovom setu. Ali, preko puta je nezgodni Španac koji je u dobroj formi. Odlične su to razmene udaraca za sada, pravo nadmudrivanje.

3:3 - I sada je nerešeno. Kao da se Đoković probudio, malo je smirio Nadala i sada je ovo prava stvar. Na tri gema je od pobede. To dobro zvuči.

2:3 - BREJK ĐOKOVIĆA! Uh, kako je ovo bitno. Vrlo brzo se Đoković vratio u ovaj set i serviraće za izjednačenje. Mnogo je bolje nego što je to delovalo pre samo nekoliko minuta.

1:3 - Ovakav gem je bio potreban Đokoviću. Ubedljivo je i brzo stigao do smanjenja razlike. Jedan brejk i tu je.

0:3 - Ušao je Nadal nekako u svoju igru, diktira ritam i forhendima pravi velike probleme našem teniseru. Nije ovaj nastavak počeo kako smo svi priželjkivali.

0:2 - BREJK NADALA! Šteta, ušao je Đoković bez koncentracije u drugi gem i izgubio ga je. Kao da je razmišljao o propuštenim prilikama. Sada stvari postaju dosta teže po njega.

0:1 - Igrali se na prednost, Novak je odlično držao loptu u igri i terao Nadala na greške. Ipak, Španac je uspeo da se izvuče i da dobije prvi današnji gem. Imao je Novak nekoliko brejk lopti, ali nije uspeo.

- MEČ JE NASTAVLJEN

- Nadal će prvi servirati

- Oba igrača su na terenu, počeće kratko zagrevanje pa početak četvrtog seta

- Igrači se spremaju da izađu na teren centralnog stadiona koji je već sada ispunjen do poslednjeg mesta. Niko ne želi da mu nešto važno promakne sa ovog sjajnog duela

-------

Očekujemo natavak polufinalnog duela sa Vimbldona u kom Novak Đoković vodi s 2:1 u setovima. Meč je sinoć prekinut zbog vremenskog ograničenja. Meč teba da bude nastavljen od 14 časova.

Vrlo lako bi moglo da se dogodi da upravo taj treći set koji je rešen u taj-brejku bude i odlučujući na ovom susretu. Ne bismo imali ništa protiv.

Bio je to zaista dobar duel do sada, valjda će Đoković nastaviti sa dobrom igrom kao što je to bilo sinoć.


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara