Veče veterana u Melburnu: Fedeks i Čilić se malo mučili, Berdih i Verdasko lagano do trećeg kola

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.01.19. | 09:59

"Sede vlasi" dominiraju i na ovom Australijan openu. Tijafo iznenadio Andersona

U centru pažnje ove noći na Australijan openu je, naravno, bio najpopularniji teniser sveta Rodžer Federer.

ATP ŽREB

Izabrane vesti

Švajcarski as, kojem je 37 godina, i pored velike vrućine očekivano se probio u treće kolo singla pošto je, uz manje probleme, ali opet u tri seta savladao žilavog Britanca Dena Evansa s rezultatom 7:6 (5), 7:6 (3) i 6:3 za dva sata i 35 minuta. I pored problema sa nezgodnim protivnikom, koji je pritom imao zdravstvenih problema, iskusni as je još jednom odigrao majstorski i na vrhunskom nivou zabeleživši čak 56 vinera i samo 17 neiznuđenih grešaka, 63 % ubačenog prvog servisa i 83 % osvojenih prvih servisa. Ovaj meč je inače sudila naša Marijana Veljković. Fedeksov naredni protivnik će biti snažni Amerikanac Tejlor Fric koji je nakon četiri seta, rezultatom 6:3, 6:7 (8), 7:6 (6) i 7:6 (5) izbacio još jednog veterana na turu, Francuza Gaela Monfisa (32 godine).

RASPORED I REZULTATI MEČEVA TREĆEG DANA AO

Jedan od favorita za titulu, Marin Čilić takođe je odigrao problematičan meč, ali je isto nakon četiri seta uspeo da se plasira u treću rundu prvog grend slema sezone. Iskusni Hercegovac (30) je protiv malo poznatog Amerikanca Makenzija Makdonalda slavio sa 7:5, 6:7 (9) 6:4 i 6:4. Naredni protivnik mu je još jedan iskusan igrač, Španac Fernando Verdasko (35) koji je u prvom kolu bio bolji od našeg Miomira Kecmanovića, a u drugom od Rumuna Radu Albijota rezultatom 6:1, 7:6 (2), 6:3.

Još jedan veteran na turu, 33-godišnji Tomaš Berdih zabeležio je trijumf i to ponovo veoma ubedljiv, ovaj put nad Holanđaninom Robinom Haseom sa 6:1, 6:3, 6:3. Češki as će se za prodor u osminu finala prvog grend slema sezone boriti protiv odličnog Argentinca Dijega Švarcmana koji je u pet setova bio bolji od Amerikanca Denisa Kudle.

Da ne bude da su ove noći najmanjim kontinentom vladale samo "sede vlasi", potrudio se mladi Amerikanac Frensis Tijafo koji je napravio i najveće iznenađenje u dosadašnjem delu muškog žreba Australijan opena savladavši sa 4:6, 6:4, 6:4 i 7:5 jednog od favorita za pehar, Južnoafrikanca Kevina Andersona.

*kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Rodžer FedererMarin ČilićFernando VerdaskoAustralian Open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara