Rafael Nadal (©Reuters)
Rafael Nadal (©Reuters)

Veliki povratak Rafaela Nadala - egzibicija u Abu Dabiju kao priprema za Melburn

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.11.21. | 23:35

Bik sa Majorke skovao plan

Rafael Nadal je posle operacije stopala završio sezonu, bilo je neizvesno da li će biti spreman i za Australijan open… Po svemu sudeći – hoće. Oporavak ide u dobrom smeru, Španac je ponovo u trenažnom procesu i spreman je da se pred kraj ove godine vrati na teren.

Isplanirao je Rafael Nadal kalendar. Prvo egzibicija u Abu Dabiju, da oseti teren i vidi kako će mu organizam reagovati, A onda još jedan turnir kao prva prava provera za Australijan open. Mnogi su ga prerano otpisali.

Izabrane vesti

Ne znam tačno kada ću se vratiti. Ali, plan je da u decembru igram u Abu Dabiju, a potom i na još jednom turniru do Australijan opena”, rekao je Rafael Nadal.

Godina bez grend slema, sa samo dve titule – logično, obe na šljaci – teško će takav oproštaj “kralj šljake” prihvatiti. Sve je podredio velikom povratku. Škripe kosti, ne mogu više ni da se podmažu, ali Španac veruje da je na dobrom putu da ponovo bude na terenu.

Sigurno se ne vraća da mu drugi dele lekcije, već da odigra još neki sprektakularan meč sa Novakom Đokovićem, postroji mlađe naraštaje… I pokuša da osvoji makar jedan grend slem.

Nisam se još u potpunosti oporavio od povrede, ali treniram skoro sat i po dnevno, što je svakako pozitivna stvar. Postoje bolji i oni lošiji dani, ali kako vreme prolazi sve je više oni dobrih. Na pravom sam putu”, zaključio je Bik sa Majorke.

Planovi su jedno, ostaje da se vidi kakva je realnost. I koliki trag su operacija, višemesečna pauza i kretanje na štakama ostavili na Rafaela Nadala. Vratio se jednom kada su mu mnogi prognozirali završetak karijere, naosvajao se trofeja posle teške povrede. Može li ponovo?



tagovi

Rafael NadalATPAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara