VIMBLDON, ATP polufinale: Teniski klasik u hramu tenisa, Novak i Rafa 52. put

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.07.18. | 12:28

Kada se na legendarnom Centralnom terenu sastanu dva asa koja su osvojila ukupno čak 29 grend slem trofeja, od čega pet u Londonu, nema sumnje da nas očekuje sportski događaj par ekselans

Dok se u prvom današnjem polufinalu sastaju dva dvometraša, što je uz njihove moćne servise praktično jedini kuriozitet vezan za susret Kevina Andersona i Džona Iznera, pošto su u pitanju dva asa koja nikada nisu uzeli niti jedan grend slem trofej, nakon njih na Centralni teren u Londonu istrčavaju momci sa ukupno 29 grend slem pehara, od čega čak pet aa Vimbldona. Naravno, u pitanju su Rafael Nadal i Novak Đoković, prvi i 21. reket sveta.


Trenutni plasman našeg asa ne odslikava pravo stanje stvari pred rekordni 52. susret sa Bikom sa Majorke. Baš pobeda na ovom mestu i nad ovakvim rivalom bila bi poslednji delić u pazlu njegovog povratka u top formu koji još nije kompletiran. Ovde će videti koliko mu treba za napredak i da li može i do jednogod najviših mesta na ATP lestvici do kraja sezone.To je sve, naravno najmanje važno s obzirom da će prekoputa njega po 52. put biti Rafel Nadal. Ovo već nije više ni teniski klasik, već prava "latinska serija" koja kao da nema kraja. A što je još luđe, većinu tih susreta momci koje se znaju još iz juniorskih dana su odigrali u polufinalu ili finalu, njih čak 39!

Izabrane vesti

ATP ŽREB

Naš as naravno i dalja traži formu, tu iskru koja ga je sve do US Opena 2016. vodila ka zvezdama i legendi. U periodu pred početak problema sa laktom bio je praktično nepobediv uspostavivši pravu starhovladu kakvu Nadal već više od decenije sprovodi na Rolan Garosu. Ta vremena su već daleko, ali postoji nada da će se vratit, a ovaj meč će biti odličan lakmus. Jer, ako pobedi Rafu može svakoga, a ako može svakoga onda će ponovo biti najbolji. Jednostavno.

RASPORED 11. DANA

Novakove brojke sa prošlog meča, četvrtfinala protiv Keija Nišikorija koje je dobio sa 3:1 kažu ovako - 39 vinera, 85 % osvojen prvi servis, 90 % konverzija poena na mreži. Prednost našeg asa je u tome što daleko bolje servira od protivnika, mada, kako turnir odmiče tako je i taj segment igre sve slabiji zbog uništene travnate podloge koja se dopunjava peskom. A Rafini spinovi, stvoreni za šljaku i na pesku slično funkcionišu.

PUT DO POLUFINALA

R. NADAL (ŠPANIJA)
1. KOLO D. Sela 6:3 6:3 6:2
2. KOLO M. Kukuškin 6:4 6:3 6:4
3. KOLO De Minor 6:1 6:2 6:4
4. KOLO J. Veseli 6;3 6;3 6;4
1/4 FINALE Del Potro 5:7 7:6 (7) 4:6 6:4 6:4

N. ĐOKOVIĆ (SRBIJA)
1. KOLO  T. Sandgren 6:3 6:1 6:2
2. KOLO O. Zebaljos 6:1 6:2 6:3
3. KOLO K. Edmund 4:6 6:3 6:2 6:4
4. KOLO K. Hačanov 6:4 6:2 6:2
1/4 FINALE K. Nišikori 6:3 3:6 6:2 6:2

Pobeda nad Nadalom traži perfektan meč, savršenu koncentraciju i barem malo sreće, jer odlučuju nijanse. Ne treba zaboraviti da je Španac ipak u jačoj takmičarskoj formi i ako bude na najvišem nivou teško da će Beograđanin moći nešto. Ovde ne treba sumnjati u dugačak, napet susret sa mnogo preokreta i brejk prilika.

***kvote su podložne promenama

FOTO: Action IMAGES

 


tagovi

Rafael Nadalbet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara