WTA finale Majamija i motiv od 1,34 miliona $

Vreme čitanja: 1min | sub. 31.03.18. | 11:20

Sloun Stivens i Jelena Ostapenko, dve prošlogodišnje grend slem šampionke od 19 časova na Floridi se bore za prestižnu titulu

Teniska generacija rođena 1997. polako preuzima vrhunski ženski tenis. Nakon što su se pre dve sedmice Naomi Osaka i Darija Kasatkina borile za titulu u Indijan Velsu, još jedna njihova vršnjakinja bi danas od 19 časova po srednjoevropskom vremenu mogla da podigne pehar na još jednom WTA turniru prestižne Premijer mandatori kategorije (pandan ATP mastersima.

U pitanju je fantastična Jelena Ostapenko, devojčica koja je minulog leta pokorila Rolan Garos, ali koja od tada nije uspela da postigne ozbiljniji uspeh. Protivnca u finalu Majamaija će joj biti aktuelna šampionka US Opena, Sloun Stivens. Ni Amerikanka se nije proslavila nakon dominacije u Njujorku u septembru, te se isto kao i njena oponentkinja polako vraća u formu.

Izabrane vesti

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 19:05 7618 WTA S.Stephens - Ostapenko J. vg 1 2,10
Ukupna kvota2,10

Pet godina starija Stivens je blagi favorit u njihovom prvom odmeravanju od kojeg očekujemo da potraje tri seta. Amerikanka pritom ima za sada 100 % učinak u finalima pošto je slavila na svih pet. Ali ukoliko Letonka bude na svom najvišem nivou, biće to njeno veče na Floridi.

Prošle godine titulu u Majamiju je osvojila Britanka Džoana Konta. Pobednici turnira sledi 1.000 WTA poena i 1,34 miliona dolara, dok poražena dobija 650 poena i 0,64 miliona.

***kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


tagovi

Jelena OstapenkoSloun StivensWTAsportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara