Kori Gauf
Kori Gauf

WTA Majami: Igraj za Fedeksa i skupljaj milione

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.03.19. | 13:09

Večeras na Floridi 15-godišnja teniska bogatašica, Kori Gauf juri drugu pobedu u profi karijeri. Na terenu još Osaka, Serena, Venus...

Prestižni turnir u Majamiju polako se zalaufava i na redu je peti dan takmičenja. I dok sa muške strane žreba i dalje imamo čak pet predstavnika (bilo bi i šest da Laslo Đere nije odlučio da se malo odmori u rodnoj Senti), u ženskom singlu smo već na prvim preprekama ostali bez obe teniserke, Aleksandre Krunić i Olge Danilović.

RASPORED MEČEVA (+5 Č)

Izabrane vesti

Šta je - tu je, te je red da vidmo šta nam se nudi za klađenje na drugom WTA Premier Mandatory turniru (pandam ATP mastersima) u 2019. U centru pažnje tamošnjih medija je njihov novi "vunderkind", Kori Gauf. Supertalentovana 15-godišnjakinja je pre dva dana zabeležila prvi WTA trijumf i sada želi i drugi. Inače, u pitanju je devojka koja je već dolarska milionerka, i to ne samo zahvaljujući neospornom talentu, već i tome što je potpisala za menadžersku agenciju koju vodi Rodžer Federer "Team 8", a koja joj je obezbedila ozbilje sponzorske ugovore. Posebno za jednu mlađu tinejdžerku koja se na velikoj sceni još nije valjano dokazala. Ali to je već njen problem, kao i nova joj protivnica Darija Kasatkina.

Fantastična Ruskinja ove sezone igra očajno, zabeleživši samo dva trijumfa i zaista nije jasno u čemu je probem. Bilo kako bilo, mi od 21-godišnjakinje iz Toljatija očekujemo trijumf, ali isto tako verujemo da će joj tamnoputa Amerikanka "pokazati zube", te možda čak i otkinuti jedan set (TS 3 kvota 2,55)

Ove godine obeležava se tačno dve decenije od kako je Venus Vilijams zaigrala u Majamiju, osvojivši za to vreme tri titule, a legendarna teniserka večeras ne bi trebala da ima težak zadatak u drugom kolu protiv Karle Suarez Navaro. Špankinja jeste bolje plasirana, ali je takođe i stara mušterije starije sestre Vilijams koja je slavila u poslednja četiri njihova odmeravanja.

Njena mlađa sestra, Serena otvara takmičenje u Majamiju susretom sa malo poznatom Rebekom Peterson i po svemu sudeći biće joj taj meč tek nešto jači od prosečnog treninga. U pitanju je 23-godišnja Šveđanka koja je trenutno 63. na WTA listi i savršena je "žrtva" za najbolju teniserku današnjice.

Prvi reket sveta, Naomi Osaka otvara dan na "Hard Rock" stadionu od 19 časova po srednjoevropskom vremenu, a suparnica joj je iskusna Janina Vikmajer. Belgijanka je u sutonu karijere i trenutno je van prvih 100, a takva joj je i igra. Ovde valja očekivati brz kraj.

WTA ŽREB

***kvote su podložne promenama

FOTO: Shutterstock


tagovi

Serena VilijamsVenus VilijamsNaomi Osakabet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara