ATP Majami: Vreme je i da Đoković izvadi reket iz korica

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.03.19. | 11:29

Prvi igrač sveta u drugom kolu mastersa na Floridi večeras izlazi na megdan Tomiću. Tipsa traži šansu protiv Bautista Aguta, a Lajović od 19 časova ima paklen zadatak protiv Nišikorija

Na redu je peti dan vrhunskih teniskih obračuna u Majamiju i konačno je došao na red da Novak Đoković, koji predvodi veliku srpsku petorku, izvadi reket iz korica! Dva kišna dana na Floridi napravila su haos u rasporedu mečeva drugog mastersa sezone, ali to ipak nije uticalo na Noletov, koji je i planiran da istrči na teren u petak. Pored njega, danas će mečeve u okviru drugog kola imati još dva naša predstavnika, Janko Tipsarević i Dušan Lajović koji je sinoć slavio protiv Pabla Kuevasa.

RASPORED MEČEVA (+5 Č)

Izabrane vesti

Prvi na teren, već od 19 časova po srednjoevropskom vremenu izlazi Duci koji po svaku cenu mora da se na turniru probije što dalje, ne bi li kompenzovao prilično slabu sezonu, ali i dolazak takmičenja na kojima će morati dosta toga da brani. Njegov naredni protivnik je Kei Nišikori, koji bez sumnje dobija epitet favorita. Ovo će im biti treće odmeravnja, a oba prethodna puta je slavio Japanac. I ovaj put očekujemo njegov trijumf, ali verujemo da će mu momak iz Stare Pazove pružiti dostojan otpor.

Janko Tipsarević je pobedom u prvom kolu prekino sušu koja je trajala od avgusta 2017. Teška priča o sedam operacija raspoređenih u nekoliko godina, od pete, preko kolena do tetiva zadnje lože, poznata je, te je svaki zdrav korak Beograđanina veliki uspeh, a kamoli pobede na najvećoj teniskoj sceni. Tako gledajući, jasno je da Tipsa neće biti opterećen večeras protiv Roberta Bautista Aguta i da će uživati u prilici da se i drugi put ove godine predstavi navijačima u Majamiju. Do pobede će teško, jer je Španac ipak ozbiljan igrač, ali bi naš as mogao da ga natera da "trči za sve pare", te verujemo u duži prvi set, moguće i taj-brejk (kvota 2,75).

Peti dan drugog mastersa sezone teško će doneti onoliko radosti kao što je to bilo minulog, četvrtog u kojem su pobede slavili Lajović, Miomir Kecmanović i Filip Krajinović, ali trijumf večeras ipak očekujemo od Đokovića. Prvi reket sveta uvek ide na titulu, ali je nakon slabih predstava u Indijan Velsu malo "spustio loptu" te se sada samo nada "najboljoj verziji sebe".

Ali i da večeras na "Hard Rock" stadion pred 14.000 navijača ne istrči  Noletova "najbolja verzija" ipak očekujemo da pobedi Bernarda Tomića. Nekada veliki talenat, sada tek senka onogo što se očekivalo da postane, mušičavi Australijanac poreklom sa ovih prostora mogao bi da napravi problem našem asu ako ga krenu servisi. Ali ako toga ne bude, bolje mu je odmah da se spakuje. Mi svakako očekujemo veću borbu u prvom od dva seta, pošto ne verujemo da će biti trećeg. Đoković je inače slavio na svih pet obračuna sa Tomićem (zapravo Tomikom pošto je pre nekoliko godina izbacio kukicu sa Ć).

ATP ŽREB

***kvote su podložne promenama

FOTO: Reuters


tagovi

Dušan Lajovićbet analizaATP masters MajamiJanko Tipsarević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara