Viktorija Azarenka
Viktorija Azarenka

WTA SINSINATI: Serena i Azarenka na otvaranju

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.08.18. | 12:35

Dve bivše prve teniserke sveta i višestruke grend slem šampionke nastupaju danas na glavnom stadionu teniskog kompleksa u Ohaju

Trećeg dana "uniseks" turnira u Sinsinatiju,  na tvrdim terenima prestižnog WTA Premier 5 takmičenja (pandan ATP mastersima), a za raspodelu "blaga" od 2.874.299 dolara počinju borbe devojaka u okviru prvog kola i to od 16 časova po srednjoevropskom vremenu.

RASPORED 3. DANA TURNIRA U SINSINATIJU (+6 Č)

Izabrane vesti

Prve na glavni stadion, Sentral istrčavaju dobitnica specijalne pozivnice, Viktorija Azarenka i iskusna Karla Suarez Navaro. Beloruskinja, šampionka ovog takmičenje od pre pet godina, polako se vraća tenisu pošto je mesecima bila ukopana u sudski spor oko sina sa bivšim partnerom.

Sada kada je sve rešila u svoju korisa konačno može da se posveti belom sportu i da malo podigne nivo igre u ženskoj polovini žreba Sinsinatija. Njih dve su se sastale do sada dva puta, ali još 2009, tako da te dve pobede Azarenke zapravo ništa ne govore. Ovaj put možemo slobodno reći da su izjednačene, te bi kod klađenja pre birali da će meč potrajati.

Odmah nakon njih očekuje nas potencijalno veoma interesantno odmeravanje dve Arerikanke, iskusne Betani Matek Sends, koja se vraća nakon teže povrede i 13. nositeljke Medison Kiz koja je bez sumnje veliki favorit. 

Poslednji ženski meč na Sentralu igra najbolja teniserka današnjice, Serena Vilijams, šampionka ovog takmčenja 2014. i 2015 protiv naturalizovane Australijanke Darije Gavrilove. Aktuelna vicešampionka Vimbldona je veliki favorit, i to ne samo na ovom susretu prvog kola već i za titulu. Mlada majka se dobro odmorila pošto je preskočila Premier 5 turnir u Montrealu nakon razočaranja u San Hozeu i poraza na početku takmičenja od Džoane Konte.

Titutlu u Sinsinatiju brani Špankinja Garbinje Muguruza.

***kvote su podložne promenama

FOTO: Action Images


tagovi

Serena VilijamsViktorija Azarenkabet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara