Simon (© Reuters)
Simon (© Reuters)

Žil Simon odigrao poslednji meč na Rolan Garosu, isprašio ga Marin Čilić

Vreme čitanja: 1min | sub. 28.05.22. | 17:49

Hrvat će u osmini finala igrati sa Danilom Medvedevim

Kako Danil Medvedev, tako i Marin Čilić. Poput Rusa koji je u tri seta savladao Miomira Kecmanovića, Hrvat je lako tukao Žila Simona i plasirao se u osminu finala Rolan Garosa. Na terenu stadiona „Filip Šatrije“ bilo je 6:0, 6:3, 6:2 za momka iz Međugorja.

Na ovaj način je Čilić šesti put stigao među najboljih 16 na drugom grend slemu sezone, uz napomenu da je 2017. i 2018. igrao i četvrtfinala, što su mu najveća dostignuća na pariskoj šljaci.

Izabrane vesti

Pobeda Čilića znači ujedno i oproštaj Žila Simona od Otvorenog prvenstva Francuske. Iskusni teniser (37 godina) na kraju kalendarske godine završava karijeru, samim tim ovo mu je bio završni meč na Rolan Garosu, pa je bilo i te kako emotivno. Naročito što je publika znala, bez obzira na ovaj poslednji neuspeh, da ceni njegov doprinos, oličen u činjenici da je pre dva dana zabeležio 500. pobedu u karijeri i time postao tek treći Francuz kome je to uspelo posle Rišara Gaskea i Gaela Monfilsa.

Znao sam da je ovo poseban dan za Simona, čak sam ga u svlačionici, pre nego što smo izašli na teren, pitao da li se povlači na ovom turniru, mada mi je laknulo kad mi je rekao da će nastaviti da igra do kraja godine“, istakao je Čilić.


tagovi

TenisATPMarin ČilićŽil SimonRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara