(©AFP)
(©AFP)

Zvanično: Srbija sa Đokovićem brani tron na ATP kupu, Rafa predvodi Španiju

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.01.21. | 00:57

Za prestižni ekipni trofej boriće se 12 zemalja

Novak Đoković, svetski broj jedan, predvodiće reprezentaciju Srbije na prestižnom ATP kupu, koji će se održati u Melburnu uoči početka Australijan opena. ATP je zvanično potvrdio da će prve zvezde biti srpski teniser i Rafael Nadal, a poznat je i spisak svih učesnika.

Reprezentacija Srbije brani titulu na ATP kupu. U prošlogodišnjem premijernom izdanju bila je bolja od Španije, a ove godine će nastupiti u sastavu: Novak Đoković, Dušan Lajović, Filip Krajinović i Nikola Ćaćić.

Izabrane vesti


ATP kup u Melburnu održaće se od 1. do 5. februara, učešće je potvrdilo 14 od 15 najboljih svetskih tenisera, a u prvom planu biće, kao i prošle godine, Novak Đoković i Rafael Nadal. Pored Srbije i Španije na ATP kupu će se za prestižni trofej nadmetati i Rusija, Nemačka, Francuska, Italija, Argentina, Grčka, Australija, Kanada, Austrija i Japan.

Izostanak Rodžera Federera „kvari“ listu. Švajcarac je jedini teniser od najboljih 15 koji neće učestvovati na ATP kupu. Rafael Nadal će predvoditi Španiju, Dominik Tim Austriju, Danil Medvedev i Andrej Rubljov reprezentaciju Rusije, a Aleksander Zverev Nemačku. Na ATP kupu će 12 reprezentacija biti podeljeno u četiri grupe, žreb će biti obavljen 20. januara, a najbolje četiri nacionalne selekcije izboriće plasman u polufinale. ATP kup, kao i još dva turnira iz serije 250, biće uvertira za Australijan open, koji će se održati od 8. do 21. februara.



tagovi

Filip KrajinovićDušan LajovićDejvis kup tim SrbijeNovak ĐokovićATP kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara