(Reuters)
(Reuters)

Zvezda u meteorskom usponu propušta Australijan open jer ne želi da se vakciniše

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.12.21. | 12:33

Olivija Gadeki ne želi da promeni odluku iako tamošnji savez već nedeljama pokušava da je ubedi da promeni stav

Tinejdžerska senzacija iz Australije, Olivija Gadeki, propustiće teniski deo sezone na Petom kontinentu jer je odlučila da se ne vakciniše protiv korona virusa. Prema pisanju tamošnjih medija, 19-godišnja Odeki koja je nedavno debitovala za Australiju na Fed kupu, uzdrmala je teniske krugove stavom koji je u suprotnosti sa vladinim propisima koji zahtevaju da svi igrači koji žele da učestvuju na prvom grend slemu u sezoni (17-30. januar) moraju da budu potpuno vakcinisani

Nacionalna teniska federacija nedeljama pokušava da je ubedi da promeni mišljenje, ali se veruje da ona neće popustiti iako je čeka vajld karta u Melburnu.

Izabrane vesti

Pod mentorstvom cenjenog trenera Dejvida Tejlora, Gadeki je imala neverovatnu sezonu, a čak joj se naklonila i prva teniserka sveta Ešli Barti. Na početku 2021. je bila bez rankinga, da bi je završila na 237. mestu, posle 50 pobeda, četiri finala ITF turnira od kojih je dva osvojila.

Uz sve to, skinula je skalp četvrtoj igračici sveta Sofiji Kenin na jednom od pripremnih turnira (iz WTA serije) za prošlosezonski Australijan open i to u drugom profesionalnom meču u karijeri.

"U svom prvom profesionalnom meču izgubila je od 60. teniserke sveta u tri seta, u drugom je pobedila Kenin, a zatim je u prvom profesionalnom turniru vrednom 25.000 dolara stigla do finala u Madridu. To je prilično neverovatna stvar. Olivija je prilično dobra priča. Nije bila rangirana 1. februara, a sada je 250. Zaista neverovatno. Biće dobra, zaista", rekao je nedavno Tejlor.

A i Bartijeva je ne samo pohvalila, nego je odlučila da joj pomogne.

"Ulaže truda u ovu devojku. Kontaktira je svake nedelje, gleda njene mečeve na netu, čak i kada je igrala na Vimbldonu. Skoro uvek trenira s njom kada se vide na turnirima, kao što je bilo u Brizbejnu. Čak je i na Rolan Garosu, kada je Olivija dobila vajld kartu u kvalifikacijama, Eš trenirala s njom na Filipu Šatrijeu (centralnom terenu). Prosto je neverovatno šta je Eš uradila za ovu devojku. Prava joj je podrška i mentor", dodao je Tejlor.

Ali, Bartijeva sada ne može da joj pomogne, jer kako je i rečeno pravila su jasna. Olivija mora da se vakciniše ako hoće da učestvuje na Australijan openu.

Postavlja se pitanje i da li će, ako ne učestvuje na turnirima u Australiji i dalje dobijati stipendiju od nacionalnog saveza (TA), mada su mnogi uvereni da prekida te saradnje neće biti, odnosno da će biti indirektne pomoći.


tagovi

Olivija GadekiAustralijan openEšli Barti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara