©AFP
©AFP

Ako se Slovenci i Danci žale, Srbi nemaju nijednu primedbu

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.06.24. | 21:17

Teren na kome treniraju Piksijevi izabranici u odličnom stanju

Žalili su se Danci, primedbu imali Slovenci, ali što se tiče Srba sve je u redu. Za razliku od direktnih konkurenata u grupi, minulih dana razočaranih kvalitetom terena koji koriste u pripremi za Prvenstvo Evrope, naši reprezentativci ga smatraju – savršenim.

Za dva dana rada na Rosenau stadionu u Augzburgu niko se nije požalio na stanje travnate podloge. Iako dolaze iz raznih šampionata sveta, čak i drugačijih kultura, ono sa čim su se naši igrači susreli u Bavarskoj odgovara standardima visokog nivoa, kakav iziskuje organizacija velikog takmičenja.

Izabranici selektora Dragana Stojkovića su u četvrtak drugi put vežbali na pomenutom objektu i utisak je isti kao i dan ranije, kad je ambijent upotpunio huk sa tribina.

„Sve je u najboljem redu. Teren je kao tepih. Doslovce. Za nijansu mekši nego ianče, ali – tepih. Pročitao sam i ja da Danci i Slovenci nisu zadovoljni, ali što se nas tiče, momci stvarno imaju maksimalne uslove u tom pogledu. Ništa nismo prepustili slučaju. Uostalom, šest puta je delegacija FSS dolazila u Augzburg, ja sam konkretno triput bio ovde pre turnira i na tom plani nije bilo greške“, poruka je Stevana Stojanovića, direktora A reprezentacije Srbije.

Drugi važan detalj u iščekivanju nedeljnog otvaranja Grupe C, jeste da Piksi može da računa na sve snage za susret sa Engleskom. Orlovi su već treći dan u Augzburgu i rade maksimalnim kapacitetom, što je velika promena u odnosu na Mundijal u Kataru. Tad su pre prve utakmice sa Brazilom u ambulanti imali osmoricu igrača. Sad – nijednog. Neka tako i ostane.


tagovi

EURO 2024fudbalska reprezentacija Srbije

Ostale vesti


Najviše komentara