Niko Vilijams i Lamin Jamal (Reuters)
Niko Vilijams i Lamin Jamal (Reuters)

Barsa ima dogovor sa Nikom Vilijamsom! Samo još da “stvori” pare…

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.07.24. | 12:37

Sa Baskijcima nema pregovora

Žare i pale po krilima u dresu Crvene furije, a san Barselone je da vidi Lamina Jamala i Nika Vilijamsa kao tandem i u klupskom fudbalu.

Barsa je u Jamalu dobila buduću zvezdu i sada želi da mu priključi saigrača iz reprezentacije i da oko njih gradi budućnost. Ni Vilijams nema ništa protiv, ali je problem Barsina finansijska situacija.

Izabrane vesti

“Ekonomski gledano, možemo da priuštimo dovođenja Nika Vilijamsa”, rekao je nedavno Barsin predsendik Đoan Laporta.

Nije lepo reći da neko laže, ali činjenice su da je Laporta i ranije pričao slične stvari koje ne odgovaraju istini. Barselona ima ogromne finansijke probeme i nije čudo što ovog leta još nije dovela nijedno pojačanje. Pa čak ni besplatno kakvih ih je bilo najviše u poslednjih nekoliko godina.

Vilijams u Bilbau ima otkupnu klauzulu u visini od 58.000.000 evra i to je jedina cena. Nema popusta. Sa Baskijcima se ne pregovara o tim stvarima, oni su finansijski jedan od najzdravijih klubova Evrope. Ne vole da pregovaraju ni o dinamici isplate, a to je poseban krug pakla za Barselonu koja svaku moguću kupovinu rasteže na što više rata i što duži vremenski rok.

Preduslov za kupovinu Vilijamsa je da Barselona proda brazilsko krilo Rafinju i da od njegovog transfera zaradi novac. Problem je što konkretnog interesovanja za Rafinju nema i što se jedino Saudijci pominju kako realna opcija.

Čak i da reši te probleme i aktivira otkupnu klauzulu, Barsi ostaje borba za Vilijamsov potpis sa konkurencijom u vidu Čelsija, Liverpula i Pari Sen Žermena. E, tu već ima dobrih vesti za navijače katalonskog velikana.

Lokalni Sport piše da Barselona ima usmeni dogovor sa Nikom i da je on spreman da odbije unosnije ponude ostalih klubova i pređe u Barselonu. Ima želju da igra zajedno sa Jamalom, Pedrijem i Toresom sa kojima je saigrač i prijatelj iz reprezentacije. Prethodnih dana je Barselona pregovarala sa njegovim agentom Feliksom Taintom i dobila zeleno svetlo da nađe novac i reši pitanje kupovine sa Bilbaom.

Samo još da Laporta “stvori” 58.000.000 evra. I isplati ih odjednom. Prethodnih godina su joj neki transfer propadali jer nije imala novac koji je obećavala. A Atletik Bilbao nije baš klub sa kojim može da se pregovara u nedogled. Neko će morati da bude žrtvovan u Barsi narednih dana...


tagovi

Letnji prelazni rok 2024Niko VilijamsEURO 2024

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara