©Starsport
©Starsport

Batak: Ivić bi bio šampion sa Krasnodarom, Stankoviću potrebne dve sezone

Vreme čitanja: 3min | uto. 18.06.24. | 16:27

Perspektivni streteg u Nemačkoj za Ruse govorio Orlovima, ali i kolegama koje su ostavile trag u najvećoj zemlji na svetu

Među fudbalskim radnicima koji su sa tribina stadiona u Gelzenkirhenu pratili utakmicu između Srbije i Engleske bio je i Radoslav Batak, a strateg trenutno bez angažmana posebno je bio interesantan ruskim novinarima koji su sa bivšim fudbalerom Dinama iz Moskve govorili na razne teme.

Izabrane vesti

"Proveo sam dva dana u Gelzenkirhenu odakle idem u minhen na utakmicu Srbije i Slovenije. Grupa nije laka, Englezi su među favoritima za osvajanje, ali bih voleo da Srbija prođe u narednu fazu. Video sam optimizam među igračima, a poseduju i kvalitet da prođu grupu", rekao je Batak.

Ruske novinare je posebno zaintrigirala odluka Dragana Stojkovića da ne pozove Strahinju Erakovića.

"Iskreno, ne znam kako je sve ocenio stručni štab, kako su igrači ušli u formu. Odbrana sadrži sve kvalitetne igrače. Trener Stojković je izabrao one koji su sada u optimalnoj kondiciji".

Za razliku od Erakovića, među putnicima u Nemačku se našao drugi štoper iz ruske Premijer lige - Srđan Babić.

"Gledao sam samo nekoliko mečeva u kojima je igrao Babić. Čuo sam da je u dobroj formi, ima veliko iskustvo iz Srbije i Španije... Teško je reći da li će mu se pružiti šansa na ovom Evropskom prvenstvu, ali ako se dokaže, moći će u Evropu. Još jedna važna stvar je da novi trener Spartaka Dejan Stanković zna njegove kvalitete, te je malo verovatno da će želeti da ga pusti. Mislim da će Babič ostati u Spartaku".

Perspektivni strateg se potom osvrnuo na odluku Spartaka iz Moskve da za novog šefa stručnog štaba izabere Dejana Stankovića.

"Neočekivano. Dejan je dobar čovek, odličan trener. Stekao je dovoljno iskustva i u Mađarskoj i u Italiji. Sada će pokazati svoj nivo u Rusiji. Mislim da će uspeti. Ipak, ovo neće biti brz proces. Svakom treneru su potrebne najmanje dve sezone da izvrši ispravnu selekciju i izbori se za titulu".

Batak je istakao da bi u budućnosti voleo da radi u Rusiji, ali i napomenuo da srpski treneri ne biraju Premijer ligu isključivo zbog novca.

"Ivićeva smena u krasnodaru me nije iznenadila. Trenerima je teško jer im traže rezultate, a kad to ostvarimo onda se zahteva i da igra bude lepršava. Svi želimi i jedno i drugo, ali uprave klubova imaju malo strpljenja. Ivić je bio na dobrom putu, ali nije dobio pravu šansu. Verujem da bi na kraju od Krasnodara napravio šampiona".

I dok je Ivić napustio Rusiju, u suprotnom smeru je pošao Marko Nikolić koji se vratio na poznatu scenu i preuzeo CSKA.

"Veoma sam srećan zbog Marka, o njemu mogu da kažem samo pozitivne stvari. Mlađi je od mene, ali već ima više iskustva. Kada sam počeo da se bavim trenerskim zanatom, konsultovao sam se sa njim. Desilo se da je moj prvi tim, Vojvodina, odigrao prvi meč protiv Nikolićevog Partizana, i bilo je 0:0. Njegovo imenovanje je veoma dobro za ceo ruski fudbal, za CSKA. Pratio sam njegov rad u Lokomotivi, odlično su se igrali u evropskom takmičenju".

Nikolić i Batak ©StarsportNikolić i Batak ©Starsport

U ruskim medijima se nedavno pojavila vest da je Nikolić bio protiv dovođenja Dejana Zukića, kapitena Vojvodine.

"Pročitao sam Markove reči da Zukić trenutno ne napreduje dovoljno. Nikolić je postavio veoma visoke ciljeve za CSKA i ovo je dobro za klub. Zukić je napravio razliku u srpskom fudbalu, ali Marko smatra da su ekipi trenutno potrebna bolja pojačanja. On je iskusniji od mene i bolje poznaje situaciju i u klubu i u ruskom fudbalu".

Srpski trener je prokomentarisao i odnos Srba prema Vladimiru Putinu.

„Videli ste kako se Srbi ponašaju i prema vama (ruskim novinarima). Putin je cenjen je kao veliki vođa. Našu vezu među narodima i sve što on radi u spoljnoj politici za Srbiju, mi to veoma cenimo. Vladimira Putina smatramo herojem", rekao je Batak i odgovorio na pitanje šta bi uradio da sretne Putina:

"Samo bi mi bilo drago. rukovao bih se sa njim".

Na opasku novinara da li bi tom prilikom Putina zamolio da ga postavi za trenera Dinama iz Moskve, Novosađanin je uz osmeh odgovorio:

"Da, ha ha! Zapravo, potrebno je da prođete određeni put da biste postali trener Dinama. Želim ovo svim srcem, ali za to je potrebno vreme. Prvo treba da počnete da radite u ruskom fudbalu, da se dokažete i pokažete u dobrom svetlu".


tagovi

Radoslav BatakRusijaPremijer liga RusijaDejan StankovićMarko Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara