©Starsport
©Starsport

Čeferin: Računati na laka tri boda protiv Srbije - naivno, kao i verovati u uspeh protiv Slovenije

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.06.24. | 09:54

Predsednik UEFA istakao da očekuje spektakl duel u Minhenu

Remijem protiv Danske (1:1), Slovenija je napravila korak ka narednoj fazi, te je u prilici da eventualnom pobedom nad Srbijom mirno dočeka susret trećeg kola protiv Engleza, međutim Orlovi su na premijeri potvrdili da sa pravom imaju ambiciju da u Nemačkoj odigraju više od tri utakmice. Po povratku u kamp i nastavku priprema za naredni susret, Slovencima je u goste stigao Aleksandar Čeferin, predsednik UEFA koji je sunarodnicima poželeo sreću u predstojećim izazovima, ali i istakao da je zadovoljan generalnom slikom Evropskog prvenstva do sada.

Izabrane vesti

"Videli smo pregršt golova do sada. Uživao sam u svakom meču, sve je savršeno", istakao je Čeferin i potom priznao da ipak posebnu draž imaju utakmice njegove države:

"Naravno, svi smo emotivni kada gledamo utakmic. Lagao bih ukoliko bih rekao da ne navijam za Sloveniju. Navijači su fantastični, ali ih očekujem još više u Minhenu jer je bliže. Priželjkujem uzbudljivu utakmicu bivše Jugoslavije".

Za razliku od izabranika Matjaža Keka koji su uspeli da naprave bodovni pomak na premijer, fudbaleri Srbije su i pored dobrog utiska koji su ostavili ceo plen prepustili Engleskoj (0:1). Iako Orlovi posle prvog poraza nemaju pravo na grešku, igra koju su prikazali bila je dovoljna da očuva nadu.

"U nedelju sam gledao meč između Srbije i Engleske. Srbi su veoma dobar tim. Ako mislimo da ćemo Srbe lako pobediti ili računamo na tri boda, onda smo malo naivni. Ali oni su apsolutno naivni ako misle da će uspeti protiv Slovenije, očekujem veliki spektakl“, rekao je Čeferin.


tagovi

Aleksandar Čeferinfudbalska reprezentacija SrbijeFudbalska reprezentacija SlovenijeEURO 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara